Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Hozta a kötelezőt a Spurs; Buktak Besic-ék

A karácsony előtti forgatagban reméljük, hogy minél több olvasónknak volt ideje Premier League meccseket nézni. Akinek pedig mindez nem volt módjában, az most nálunk tájékozódhat az eredményekről, eseményekről.

www.facebook.com/TottenhamHotspur

www.facebook.com/TottenhamHotspur

Premier League – 17. forduló
Tottenham Hotspur – Burnley 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Kane (21. perc), Lamela (35.), illetve Barnes (27.)
Londoni derbit nyert meg a Spurs. No, persze a „Sarkantyúsoknak” nem a mumus Arsenal ellen kellett bizonyítaniuk, hanem csak szerény képességű újonc ellen.
Igaz, a nem túl veretes névsorral rendelkező Burnley még így képes volt megnehezíteni, a valamelyest tartalékos hazaiak dolgát.
Míg a Tottenham megpróbált erőből futballozni, addig a vendégek igyekeztek a kontrákból eredményesek lenni. Ám, ma ez a taktika nem jött be, ugyanis a végeredmény már az első félidei 2-1-gyel kialakult.

West Ham United – Leicester 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Carrol (24. perc), Downing (56.)
Bár nem mondhatni, hogy ökölvívásból vett szakszóval egyöntetű pontozással győzött volna a West Ham, a londoni együttes teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, a tökutolsó Leicester ellen.
A „Kalapácsosok” nyerő embere két, korábban a Liverpoolnál megbukott angol játékos, Andy Carrol, és Stewart Downing voltak.
A WHU továbbra is igazi élcsapatnak számít, még ha tabellán elfoglalt negyedik helyéhez (BL selejtező!) általában nem kevés szerencsére is szüksége volt eddig.

Southampton – Everton 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Lukaku (38. perc-öngól), Pellé (38.), Yoshida (82.)
A középmezőnyben senyvedő Evertonnak továbbra sem akar eljönni az áttörés ideje. A liverpooli együttes ugyanis még azzal a Southamptonnal sem volt képes megbirkózni, amely bár még továbbra is az élmezőny tagja, ám már november nyolcadika óta nyeretlen.
A találkozó első gólját pedig egy olyan játékos szerezte, akitől ez papírforma alapján ez valóban várható volt. Nem is olyan apró szépséghiba, hogy Romelu Lukaku a saját kapujába fejelt, egy Soton szögletet követően.
A második játékrészben még betalált a hazaiak igáslova, Graziano Pellé, és a japán légiós Yoshida is, így téve tökéletessé a „Szentek” sikerét, és remek elő-ajándékát, így karácsony előtt pár nappal.
Momo Besic végig játszotta a találkozót, az Everton középpályáján.

Balogh József