Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A hollandok örülnek Xavi hiányzásának

Patrick Kluivert az FC Barcelona egykori csatára úgy érzi, hogy a holland válogatottnak ma igenis van keresnivalója a spanyolok elleni felkészülési mérkőzésen.

www.sportskeeda.com

www.sportskeeda.com

Persze hogy is ne lenne keresnivalója hollandoknak, lévén már a nyári Világbajnokságon is földbe döngölték a VB címvédő spanyolokat. Az akkori 5-1-nek alighanem ma is örülnének a magyar nemzeti együttes korábbi vesztőhelyén, az Amsterdam ArenA-ban.

A manapság a curacaoi válogatott mellett tevékenykedő Kluivert nagyon bizakodó az esélyeket illetően, ugyanis szerinte nagy előny lehet számukra, hogy nincs már ott a spanyol csapatban, a nyáron a válogatottságot lemondó veterán, Xavi Hernández, aki egykoron éppen az ő csapattársa volt, a Barcában:

„Nem hiszem, hogy Spanyolország fáradt volt az 5-1 során. Nagyon jól játszottunk, és a mi játékosaink nagyon jók voltak fizikailag. Spanyolország ellen mindig különleges, a kihívás. Most vesztette el a válogatottjuk Xavit. Ő egy különleges játékos. Nélküle a válogatott tapasztalatlanabb. Ő volt a csapat motorja, aki szinte olvasta a mérkőzést, és nagyon jól mozgatta a játékot.” – latolgatta az esélyeket, Kluivert.

Balogh József