Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Máris gödörben a Roma?

A szezon eleji nagy fogadkozások, és remekbe szabott átigazolások ellenére nem igazán látszik úgy, hogy az AS Roma idén majd kifog bújni a bajnoki címvédő Juventus árnyékából.

www.facebook.com

www.facebook.com

Serie A – 1. forduló
Hellas Verona – AS Roma
Egy bajnoki címről álmodó együttesnek ugyanis nem illik már rögtön az első fordulóban buknia, még ha nem is kap ki. Pedig a Roma (már megint) így járt, ennek pedig nem csak a Juventus, hanem a többi éledező trónkövetelő is örülhet.

A liga egyik leggyengébb és legidősebb keretével (28,1 az átlagéletkor) rendelkező Verona ugyanis még a vezetést is megszerezte az első félidőben. A Hellas hőse a szerb válogatottból 31 esztendős korára már kiszorult Bosko Jankovic volt. Bár akár hősnek tekinthetjük a 66. percen egalizáló vendég titánt, Alessandro Florenzit is, aki végül a végeredményt is beállította a fásult idénykezdeten.

Érdekesség, hogy az AS Roma együttesében három új igazolás is kezdő volt: Wojciech Szczesny, Mo Salah és Edin Dzeko. A szintén új fiú, a szlovákiai-magyar Gyömbér Norbert végig padozott, ahogy a helyi félisten, a jelek szerint a hattyúdalához elérő Francesco Totti is.

Végeredmény: 1-1
Gólszerzők: Jankovic (61. perc), illetve Florenzi (66.)

https://www.youtube.com/watch?v=AQ4drCuTmg8

Balogh József