Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Burnley otthonában égett meg a Liverpool! – videóval

A Liverpool jóval könnyebb csapat ellen léphetett pályára a mai nap során, mint a múlt héten, hiszen Jürgen Klopp legénysége a Burnley otthonába látogatott. Nos, ennek ellenére nem kis meglepetésre a “vörösök” 2-0-ás vereséget szenvedtek az újonc együttes vendégeként. 

2016-08-20T143135Z_114705095_MT1ACI14576825_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-BUR-LIV

Burnley – Liverpool 2-0 (2-0)
Helyszín:
Turf Moor
Gólszerzők:
Vokes(2.), Gray(38.) ill. –
Sárga: – ill.
Henderson(66.)
Kiállítás: 

Burnley: Heaton – Lowton, Keane, Mee, Ward – Arfield, Defour(Gudmudsson 56.), Marney, Boyd – Vokes(Jutkiewicz 82.), Gray(O’Neill 90+3.). Vezetőedző: Sean Dyche

Liverpool: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner(Moreno 77.) – Lallana(Grujic 78.), Henderson, Wijnaldum – Coutinho, Sturridge(Origi 65.), Firmino. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A találkozó első kísérletéből nem kis meglepetésre a hazaiak szerezték meg a vezetést. A 2. percben Gray passzolt Vokes irányába, aki jó 16 méterről vette be Mignolet hálóját. A 12. minutumban Coutinho eresztett meg egy távoli löketet, mely jócskán elsuhant a jobb oldali léc mellett. A 22. percben Lallana próbálta bevenni a Burnley kapuját, viszont a lövésébe nem volt elég erő, így Heaton könnyen hárított. A 38. minutumban 2-0-ra módosul a párharc állása! A frissen igazolt Defour átadása után Andre Gray növelte csapata előnyét. 

A szünet után jóval nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Liverpool. Az 51. minutumban Coutinho vette célba a kaput, lövése középre tartott, így a hazaiak portása magabiztosan védett. Nem sokkal később Firmino próbálkozott a tizenhatos környékéről, de az angol válogatott hálóőr eszén ő sem tudott túljárni. Mindhiába futballozott összességében fölénybe a második játékrész során a vendég csapat, komolyabb lehetőségig nem igazán jutottak el. 

https://www.youtube.com/watch?v=FRvrr7n0YmY

Swansea City – Hull City 0-2 (0-0)
G.: – ill. Maloney(79.), Hernandez(90+2.)

A 7. percben Sigurdsson próbálta bevenni Jakupovic kapuját, de a Hull portása résen volt és védeni tudott. A 15. minutumban a vendégek kerültek helyzetbe, de Elmohamady nem élt a lehetőséggel. A félidő vége fele Fernando Llorente bólintott a kapu irányába, balszerencséjére a fejese célt tévesztett. A fordulás után a vendégek kihasználták két nagyobb helyzetüket, a 79. minutumban a csereként beállt Maloneyt, majd a hosszabbítás 90+2. percében Hernandez vette be a Swansea kapuját. Ennek köszönhetően az újonc klub 2 forduló után 100%-os mérleggel rendelkezik.