Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero és Nolito vezérletével győzött a City! – videóval

A szombati játéknap első összecsapásán a Pep Guardiola által vezetett Manchester City a Stoke City otthonába látogatott a Premier League 2. fordulójában. A találkozó végén a vendégek örülhettek, akik 4-1-re diadalmaskodtak. 

4844391

Stoke City – Manchester City 1-4 (0-2)
Helyszín:
Bet365 Stadium
Gólszerzők:
Krkic(49.,büntető) ill. Agüero(26., büntető, 36.), Nolito(86., 90+5.)
Sárga: Shawcross(26.), Krkic(45.), Allen(70.) ill. Zabaleta(48.), Sterling(49.), De Bruyne(66.), Stones(90+3.)
Kiállítás:

Stoke City: Given – Pieters, Wollscheid, Shawcross, Bardsley – Arnautovic(Sobhi 88.), Whelan, Imbula(Walters 72.), Krkic – Allen – Diouf. Vezetőedző: Mark Hughes 

Manchester City: Caballero – Kolarov, Stones, Otamendi, Zabaleta – Fernandinho, De Bruyne(Delph 88.) – Sterling, Silva, Navas(Nolito 69.) – Agüero(Iheanacho 83.). Vezetőedző: Pep Guardiola 

Az összecsapást a vendégek kezdték jobban, több ígéretesebbnek tűnő akciót is vezettek, viszont az utolsó passzok mindig rosszul sikerültek, vagy egy hazai védő blokkolni tudott. Az első említésre méltó momentumig 10 percet kellett várni, ekkor Sterlingtől láthattunk egy kísérletet, amely éppen csak elsuhant a jobb oldali léc mellett. A 17. minutumban Mark Hughes tanítványai szerezhették volna meg a vezetést, azonban Imbula lövése gyengére sikeredett, majd a kipattanót Allen jócskán fölé bombázta. A 26. percben a játékvezető büntetőt ítélt a Manchester City javára, mivel a szöglet közben Shawcross ráncigálta Otamendit. A tizenegyespont mögé Sergio Agüero állt oda, amit magabiztosan értékesített. Nem sokkal később ismét betalálhatott az argentin, de Given résen volt és hárított. A 36. minutumban már nem hibázott a manchesteriek gólfelelőse, De Bruyne szabadrúgása után fejjel vette be a hazaiak hálóját. A 38. percben Bardsley közel járt ahhoz, hogy szépítsen, de balszerencséjére Caballero bravúrral védte a próbálkozását. Egy véleményes szituációt is feljegyezhettünk ezekben a másodpercekben, Kolarov buktatta Allent a tizenhatoson belül, de a spori sípja néma maradt. 

A fordulás után gyorsan szépített a hazai gárda, a 49. minutumban Mike Dean tizenegyest ítélt a javukra. A pontrúgást Bojan Krkic váltotta gólra. Az értékesített büntető után sokáig kellett várni valamire való pillanatra, amiből be is talált Guardiola legénysége. A 86. percben Iheanacho átadását követően Nolito vette be az ellenfél kapuját. A hosszabbításban ismét a nyáron szerződtette spanyol csatár örülhetett, aki ezúttal Sterling passzából szerzett gólt. 

https://www.youtube.com/watch?v=j5qrY1rbg0E

Németh Boldizsár