Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két gólt rúgott a Samp, mégis a Milan nyert!

Újabb hétvége, újabb olasz bajnoki forduló. A küzdelmeket ezúttal a Sampdoria kezdte meg az AC Milan fogadásával kissé szokatlan időpontban, péntek este. Érdekességek voltak a csapatoknál, hiszen a hazaiaknál R. Alvarez hiányát kellett megoldani, míg a Milan esetében hat(!) játékos vette ki szabadságát sérülés miatt. 

14364904_10153787187931937_2678119480756928341_n

SampdoriaAC Milan 0:1 (0:0)
Helyszín: Genova,  Stadio Luigi Ferraris Játékvezető: Irrati (olasz)
Gólszerzők: Bacca (85.)
Sárga lap: Pereira (71.), Muriel (84.)  ill Lapadula (39.) Bonaventura (47.), Donnarumma (94.)
Piros lap:  –

Sampdoria: Viviano – Regini, Skriniar, Silvestre, Sala – Berreto, Torriera, Linetty, Praet – Quagliarella, Muriel Vezetőedző: Giampaolo

AC Milan: Donnarumma – Abate, Paletta, Romagnoli, Calabria – Sosa, Montolivo, Bonaventura – Suso, Lapadula, Niang Vezetőedző: V. Montella

Az első helyzetre alig kellett várni öt percet. A bal oldalról jött beadásra Barreto érkezett, de elég kacskán találta el labdát, így az elkerülte a kaput. Majd újfent eltelt öt perc és Torreiranak gurították le a labdát, aki jó 25 méterről tűzte kapura azt. A fiatal Donnarumma nagyszerűen tornázta ki a hosszú felsőből. Szép jelent volt. Ezt követően kis tűzszünet volt a kapuk előtt. A csapatok elszórakoztak egymással a mezőnyben. Érdekes volt látni, hogy a Samp helyenként egész tetszetősen járattá  a labdát, míg a Milan a jobb oldalát erőltette a támadások vezetésekor. Rengetegszer meg lehetett rajzolni az Abate – Montolivo – Suso háromszöget a felpasszoknál. Ám álltalában ott meg is halt a dolog. A vendégek nem igazán jutottak el lendületből a hazaiak tizenhatosához. Egyszer sikerült Lapadulanak meglógnia a védők között és meg is kapta a bogyót, de nem tudta leszorítani. Fölé vágta. A legvégén a félidőnek még Barreto lőtt egyet kapura, de Donnarumma újfent nagyot védett. Külön ki kell emelni Muriel játékát. Elképesztően agilis és veszélyes volt. Nem volt lusta belevinni három Milan védő közé a lasztit és ahhoz sem volt lusta, hogy kihozza onnan. A mezőny legjobbja volt.

 A második félidőben kicsit halványabb játékot produkáltak a csapatok. Bár most is láthattunk egészen szép labdajáratásokat a hazaiaktól, de érezhetően elfáradtak a játékosok. Ez a helyzetek számában is megmutatkozott. Kevesebb volt, mint az első negyvenöt percben, DE ami volt az sokkal érdekesebb volt. Egyrészről ott volt a Sampdoria meg nem adott gólja. Ugyanis egy kifejelt labdát a 17 méterről emelt vissza Barreto és pattant át Donnarumman. Ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találat. Igaz a visszajátszások megmutatták, hogy tévedett a bíró. Calabria bent ragadt. A következő nagy helyzet a vendégek előtt adódott. A csereként beállt Bacca volt az aki, a tizenhatosról tekerte el a labdát az  alsó hosszú sarok irányába, de Viviano óriásit védett, igaz segített neki a kapufa is. Majd Muriel találta telibe a Milan kapufáját. A Samp legveszélyesebb embere váratlanul, Romagnoli mellől lőtte el a játékszert. Aztán újabb gólt láthattunk a hazaiaktól. Újfent Muriel talált be, de most is elvették a sporik. Ebben az esetben kézzel ért labdába a kolumbiai támadó. Jogosan vétózták meg a találatot. Aztán ahogy ilyenkor szokott lenni a futballban, jött egy egy hiba a genovaiak védőjétől. Skriniar adta el labdát a a kapujától 25 méterre, amiből egyből jött a Milan. A játékszer Baccahoz került, aki nagyszerű mozdulattal helyzete a labdát a hosszúba a kapus mellett. 0:1. A maradék időben a Samp még próbálkozott egy szabadrúgással és egy szöglettel, de mindhiába. Összegezve a mérkőzést, talán a döntetlen igazságosabb lett volna és azzal is számolni kell, hogy a hazaiak nem kaptak meg egy érvényes gólt. Azonban ne vegyük el a Milan érdemeit. Nagy akarattal védekeztek, komolyan akarták ezt a győzelmet. Bacca pedig újfent bebizonyította, hogy vérbeli klasszis támadó. Jó mérkőzés volt.

Természetesen itt még nem érnek véget a a történések a hétvégére. Az Serie A 4. fordulója két igazán nagy rangadót tartogat a futball drukkerek számára. Abból az egyik elképesztő történelemmel és érzelmekkel rendelkezik. A forduló beharangozónkban meg is találjátok a mérkőzések időpontjait.

Borbély Szabolcs