Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Közeledik az edzői karrierem vége”

Mindenkit meglepett a Manchester City edzőjének, Pep Guardiolának az NBC riportének adott válasza, miszerint nem szeretne már sokáig edzőként dolgozni. 

56a1536eb2c4a_pepguardiola

Forrás: dailystar.co.uk

Pep Guardiola egy érdekes kijelentést tett a minap, miszerint nem szeretne egész életében edzőként dolgozni, és már el is kezdődött a “levezetési” folyamata.

“A Manchester Citynél leszek a következő három szezonban, talán tovább is, de lassan elérkezem edzői karrierem végére, ebben biztos vagyok. Nem fogok a padon ülni 60-65 éves koromig, és úgy érzem, a búcsú folyamata már el is kezdődött.”

Pep Guardiola kevesebb mint 9 éve tevékenykedik edzőként a legfelső szinten, és január 18-án ünnepeli a 46. születésnapját. 2008-ban vette át a Barcelona irányítását és a következő négy évben egy fantasztikus és sikeresen periódust éltek át együtt. Ezalatt 3 bajnoki trófeát, három spanyol Szuperkupát és Király-kupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és Klubvilágbajnokságot is nyertek. Egy évet pihent, majd aláírt a Bayern Münchenhez, ahol szintén elég sikeres volt, három év alatt mindig megnyerték a bajnokságot, megszereztek két Német Kupát, egy európai Szuperkupát és egy Klubvilágbajnoki trófeát. A nyáron csatlakozott a Manchester City csapatához.

Szigeti Andrea