Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Merkantil Bank Liga: Botlottak az éllovasok, nagy pofont kapott a Balmazújváros

Már a huszonhatodik fordulót rendezték az NB II-ben, ahol egy vaskos meglepetés született a nyitányon. A folytatásban aztán az éllovasok sem tudtak élni az esélyeikkel. 

Szegeden botlott a listavezető. - fotó: pfla.hu

Szegeden botlott a listavezető. – fotó: pfla.hu

Alapos verésbe szaladt bele a feljutásra esélyes Balmazújváros Zalaegerszegen. A hazaiak fél óra elteltével törték meg a forduló előtt harmadik pozíciót elfoglaló hajdúságiakat, akik a szünet előtt újra kapituláltak. A második félidő sem kezdődött jobban a vendégeknek, lévén a második gólját szerző Paudits Patrik már háromra növelte a kék-fehérek előnyét, amit szinte azonnal újabb találat követett. A hajrára fordulva ugyan szépített a Balmaz, ám Horváth László kiállítása után szemernyi esélye sem maradt a látogatóknak szűkíteni a különbséget, ami nőhetett is volna, ha Bobál Gergely értékesíti a megítélt tizenegyest. A ZTE nagy segítséget nyújtott a Puskás Akadémia-Soroksár duónak, akik így némileg megléphettek a mezőnytől.

A délutáni összecsapások közül kiemelkedett az edzőváltáson áteső – igaz még nem hivatalosan – Békéscsaba a Kisvárdát fogadta. A kedvezőtlen előjelek után hiába próbált meg mindent a viharsarki alakulat, mindössze egyetlen pontot tudott otthon tartani.

A szezon előtt biztos élcsapatnak tippelt Nyíregyháza szintén meglepetést okozott szurkolóinak, igaz nem pozitívat, lévén a Dorog hazavitte mindhárom pontot a szabolcsi megyeszékhelyről.

Nem tudta kihasználni a Balmazújváros botlását a Puskás Akadémia, miután Szegeden, a SZEOL vendégeként csak döntetlenre futotta Pintér Attila legénységétől. A szünet előtt szerzett vezetést a PAFC, hogy aztán a második játékrész első negyedórája végén egalizáljon a szegedi csapat. Így aztán leszorulhat az első helyről a felcsúti együttes, függően a Soroksár eredményétől.

Szintén nagyot játszott, és rabolt pontot a Cigánd a Szolnoktól, amelyet előzetesen esélyesebbnek tartottak, ráadásul alig kezdődött el a második játékrész, a vezetést is megszerezte a jászsági alakulat. Viszont az utolsó szó a cigándiaké volt.

A Vác két pontra megközelítette a Balmazújvárost, köszönhetően annak, hogy – a szünetet leszámítva – tíz perc alatt kétgólos előnyre tett szert, a Budaörs csak szépíteni tudott a hajrában.

Két kiállítást is hozott a Szeged 2011 siófoki vendégjátéka. Igaz, addigra korai góllal előnybe került a Balaton-parti klub. A nyolcadik percben Nagy Dániel volt eredményes, majd a második félidőben előbb Geiger, majd Mogyorósi mehetett idő előtt zuhanyozni. S bár a kék-sárgák úgy voltak vele, a három pont zsebben, a szegediek tettek róla, hogy kihulljon a sajt a szájukból. Ezzel a döntetlennel egyik csapat sem járt jól, ugyanis a kék-feketék utolérhették volna a Békéscsabán csak ikszelő Kisvárdát.

A kiesés elől menekülő Cegléd is győzni tudott a középmezőnybe igyekvő Mosonmagyaróvár ellen, ám sokáig itt is döntetlenre állt a találkozó, a hajrá azonban a „vasútasok” oldalára billentette a mérleg nyelvét.

Ami a későbbi összecsapásokat illeti, a Sopron hiába próbálta megtörni az alsó régióban szerénykedő Kozármislenyt, ráfizetett egyetlen védelmi hibájára, így aztán már-már úgy tűnt biztosan hazaviszik a három pontot a baranyaiak, ám az utolsó pillanatokban kihagyott a Misleny figyelme, és egalizálni tudott a „Hűség városának” csapata, az egyik pontot megmentve.

A listavezető Puskás Akadémiától némileg elmaradva második helyen várta a Soroksár a csákvári túrát, és nem sok sikerélménnyel térhetett haza a fővárosi alakulat. A Csákvár az első félidőben némi fölényt harcolt ki, amelyet a pauza előtt gólra is tudott váltani. A második félidőben nemhiába tett meg mindent a Soroksár, gólt csak a hajrában tudtak szerezni, így aztán maradt a kétpontos különbség a Puskás Akadémia és a Soroksár között, ugyanakkor háromra nőtt a fővárosiak előnye a Balmazújváros előtt.

Eredmények:
ZTE – Balmazújváros 4-1 (2-0)
G.: Paudits (31., 58.), Nagy T. (45+1.), Angyal (63.) ill.: Szappanos D. (72., öngól)
Kiállítva: Horváth L. (76.)

Békéscsaba – Kisvárda 0-0
G.:
Kiállítva:
Horváth Z. (84., második sárgával, Kisvárda)

Cigánd – Szolnok 1-1 (0-0)
G.: Popescu (90+1.) ill.: Hajba (53.)

Mosonmagyaróvár – Cegléd 0-1 (0-0)
G.: Tóth L. (85.)

Nyíregyháza – Dorog 0-1 (0-0)
G.: Simon A. (74.)

Siófok – Szeged 2011 1-1 (1-0)
G.: Nagy D. (8.) ill.: Germán (83., 11-esből)
Kiállítva: Mogyorósi (78.) ill.: Geiger (62.)

SZEOL SC – Puskás AFC 1-1 (0-1)
G.: Kéri (61.) ill.: Szakály P. (40.)

Vác – Budaörs 2-1 (1-0)
G.: Balajti (40., 11-esből), Niedermüller (50.) ill.: Horváth R. (86.)

Soproni VSE – Kozármisleny 1-1 (0-0)
G.: Grumics (90+3.) ill.: Erdélyi (68.)

Csákvár – Soroksár 1-1 (1-0)
G.: Szalai T. (40.) ill.: Lorentz (88.)

A bajnokság állása:

NB II-tab

Gavalovits Sándor