Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cabaye-t francia nagy csapat vinné, a játékos nem zárkózik el

Az angol élvonalbeli Crystal Palace francia válogatott középpályása, Yohan Cabaye szerződése még 15 hónapig érvényes a “sasoknál”, így a 2017. évi nyár vízválasztó lehet a 31 éves középpályás számára. Könnyen lehet ugyanis, hogy a Palace gall játékosa távozik a piros-kékektől, érdeklődő pedig nagyon is lenne.

2017-01-17-yohan-cabayeYohan Cabaye (fotó: Foot Marseille)

A Crystal Palace távolról sem lehet büszke idei szezonjára, ugyanis annak ellenére, hogy rengeteg pénzt költöttek el tavaly nyáron, gyakorlatilag egész idényben a kiesés elől menekülnek a londoniak, túl vannak egy edzőváltáson, és továbbra se pihenhetnek, amennyiben nem akarják a Championshipben kezdeni következő szezonjukat.

Kérdéses az is, hogy kulcsjátékosaikat miként tudják megtartani a nyáron Allardyce-ék, egyik potenciális távozójuk pedig akár a francia válogatott Yohan Cabaye is lehet. A belső középpályás nem számít már fiatal spílernek, 32. életévét tapossa, és könnyen lehet, hogy néhány hónap múlva utolsó klubváltását ütné nyélbe. Nagyon úgy néz ki, hogy az annak idején nagyjából 14 millió eurónak megfelelő összegért Londonba igazoló játékost szülőhazája egyik nagy csapata, az Olympique Marseille hívja kitartóan. A dél-franciaországiak ugyanis nagy terveket tűztek ki maguk elé, ennek egyik hozománya volt, hogy januárban megszerezték Dimitri Payetet is, aki nem kis skalpnak számít.

Cabaye lehet az egyik nyári szerzemény, és a Palace labdarúgója eképpen nyilatkozott az OM érdeklődésével kapcsolatban:

“Továbbra is a kiesés elől menekülünk a Crystallal, tehát most semmi másra nem koncentrálok, csapatom bent maradása a prioritás. A többit majd meglátjuk. Rudi Garciát jól ismerem, a Marseille-nek pedig remek projektje van. Az életben bármi lehetséges. Nem tudom, mit tartogat számomra a jövő, de mindenre nyitott vagyok.”

A sejtelmes szavaknak külön pikantériát kölcsönöz a tény, hogy Cabaye-nak egyetlen év van hátra a szerződéséből, tehát most kell pénzzé tennie őt a Palace-nak, amennyiben nem szeretnék ingyen elengedni a nagyjából 15 millió euróra taksált játékost.
A Marseille mellett pedig az is szól, hogy Rudi Garcia vezetőedző három éven át dolgozott együtt Cabaye-jal, egyszóval kettejük munkakapcsolata könnyen kivirágozhat újra.

Szerző: Draskovics Tamás