Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Harminc éves lett Lionel Messi! – videóval

Minden idők talán legnagyobb labdarúgója ma ünnepli 30. születésnapját, hiszen 1987. június 24-én látta meg a napvilágot Lionel Messi, eredeti nevén Lionel Andrés Messi Cuccittini.

messi500-twitter-1200

A jelenkori labdarúgás egyik legnagyobb ikonja az argentin Lionel Messi a mai napon ünnepli 30. születésnapját hiszen 1987. június 24-én látta meg a napvilágot  Messi, eredeti nevén Lionel Andrés Messi Cuccittini. Az argentin zseni elképesztő karriert futott be, 2004-be mutatkozott be a Barcelona felnőtt csapatában 2004. október 16-án, 17 évesen és 114 naposan Frank Rijkaard edzősége alatt. Ezzel a Barcelona történetének harmadik legfiatalabb játékosa lett, aki játszott az első csapatban, és a legfiatalabb, aki pályára léphetett a bajnokságban (ezt a rekordot azóta Bojan Krkić 2007 szeptemberében megdöntötte).

Messit elképesztő cselező képesség, fantasztikus gyorsaság, elképesztően hatékony helyzetkihasználás jellemzi. A katalánok színeiben 583 mérkőzésen lépett pályára és összesen 507 alkalommal volt eredményes. Klubkarrierje során mindent megnyert amit csak meglehetett, 8-szoros spanyol bajnok, 4-szeres spanyol kupagyőztes, 7-szeres spanyol szuperkupa győztes, 4-szeres Bajnokok Ligája győztes, 3-szoros UEFA Szuperkupa győztes, 3-szoros klubvilágbajnok, világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok valamint 5-szörös Aranylabdás. Az argentin válogatottal azonban eddigi legjobb eredménye a 2014-es vb-n elért ezüstérem, tehát az argentin zseni trófea gyűjteményéből már csak a világbajnoki cím hiányzik.

Karrierje mellett a magánéletben is aktívan tevékenykedik, 2010. március 11-én Messi az UNICEF jószolgálati nagykövete lett. Messi szerepelt a Pro Evolution Soccer 2009 játékprogram borítóján, és részt vett a játékot népszerűsítő kampányban. Fernando Torresszel együtt ő volt a Pro Evolution Soccer 2010 játék egyik arca, szerepet vállalt a digitális mozgásrögzítésben és a játék előzetesében is. Azonban 2011 novemberében a FIFA játéknak (a Pro Evolution Soccer riválisának) lett az új arca, és Messit választották a FIFA 13 és a FIFA 14 borítójára. 2014-től pedig az új next-gen konzolokra (PS4, Xbox One) is reklámozta a FIFA-t és annak új next-gen grafikáját. Messinek szponzori szerződése van az Adidas sportszergyáró márkával, és szerepel a német cég reklámjaiban is.