Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német válogatott játékost igazolna az Arsenal – sajtóhír

A Sky Sport beszámolója szerint Arsené Wenger az Arsenal menedzsere a német Bundesligából szeretne igazolni, német válogatott játékost. 

skysports-leon-goretzka-germany-confederations-cup_3985871

A német Bundesligában szereplő Schalke 04 fiatal középpályásával Leon Goretzkával erősíthet az Arsenal számolt be róla a Sky Sports. Arsené Wenger a hírek szerint egy 21 millió fontos ajánlatot készül tenni a gelsenkircheni együttesnek a 22 esztendős német válogatott játékosért. Goretzka jelenleg a német válogatottal az Oroszországban zajló Konföderációs Kupán szerepel.

Goretzka 2013 júniusában igazolt a Schalke együtteséhez a másodosztályú Bochum gárdájától közel 4 millió euróért. A 22 esztendős középpályás a gelsenkircheni együttesnél negyedik szezonján van túl és ezalatt 116 mérkőzésen jutott szóhoz és 16 gólt szerzett. A 2012-es U17-es Európa-bajnokságon ezüstérmes lett, miután tizenegyesekkel kikaptak a Holland U17-es válogatott ellen a döntőben. Goretzka  felnőtt válogatottban 2014. május 13-án debütált Lengyelország elleni mérkőzésen, összeségében pedig hét alkalommal ölthette magára a német címeres mezt. Első gólját a német válogatottban a jelenleg is zajló Konföderációs Kupán szerezte meg Ausztrália ellen, amit a németek 3-2-re nyertek meg.

A 22 esztendős futballista szerződése jövő nyáron jár le a német együttesnél, tehát amennyiben pénzt szeretne látni a Schalke a játékosból még idén értékesítenie kellene. A mértékadó transfermarkt portál Goretzka piaci értékét 23 millió euróra taksálja.

Kép forrása: skysports.com