Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: eldőlt Messi jövője, a klub közölte a hírt!

Bár Lionel Messi neve valósággal egybeforrt a spanyol élvonalbeli FC Barcelonával, mégis nyárról nyárra felröppennek olyan pletykák, melyek a távozását rebesgetik (kevés alappal..). Vagy arról szólnak a hírek, hogy a dúsgazdag Paris Saint-Germain csábítaná el Katalóniából, vagy arról, hogy a Premier League-ben kalandozna egyet Pep Guardiola Manchester Cityjénél. Ám most konkrét fejlemények láttak napvilágot!

Real Madrid CF v FC Barcelona - La LigaMessi, a barcelonai ikon (fotó: Metro)

A Barcelona hivatalos honlapján közölte a hírt, miszerint a klub képviselői szóban megállapodtak Lionel Messivel a szerződéshosszabbításról!
Az ötszörös aranylabdás argentin zseni új kivásárlási áráról ugyan nem tesz említést a katalán sztárcsapat, viszont egybehangzó sajtóértesülések szerint 300 millió eurós záradékkal igyekszik elrettenteni mindazokat a Barca, akik Messi megkaparintására törnek. Az új kontraktus 2021-ig szól majd.

A 30 éves klasszis az argentin Newell’s Old Boys csapatától került a gránátvörös-kékek akadémiájára 17 évvel ezelőtt, a felnőtt csapatban 2003-ban mutatkozhatott be. Az azóta eltelt másfél évtizedben csapat- és egyéni szinten is mindent megnyert a Barcával, többek közt nyolcszor volt spanyol bajnok, négyszer nyert Bajnokok Ligáját, és három alkalommal a klub-világbajnoki címet is elhódította. Mutatói egészen félelmetesek, 583 meccsen 507(!) góllal örvendeztette meg a Barca-drukkereket!

A katalán klub megható videót tett közzé hivatalos Facebook-oldalán a megállapodás apropóján. Íme!