Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb: Uruguay egy potyagólnak köszönhetően verte Szaúd-Arábiát – videóval

A világbajnokság A-csoportjának második fordulójában Szaúd-Arábia Uruguay ellen igyekezett feledtetni az oroszok elleni ötöst, kevés sikerrel. A dél-amerikai együttes végül feledhető meccsen aratott egygólos sikert Luis Suárez 100. válogatott fellépése alkalmával.

uru

(Fotó: Selección Uruguaya / Twitter)

A szaúdi csapat nem akart ismét beleszaladni a késbe, az uruguayi válogatott pedig nem akart megszakadni, így nem láttunk túl jó meccset az első félidőben. A 23. percben mindenesetre megszületett az a találat, mely megnyugtatta az urukat: Carlos Sánchez szöglete után Alowais kapus nyúlt csúnyán mellé a labdának, Luis Suárez pedig köszönte szépen és 100. válogatottbeli meccsén megrúgta 52. találatát, csak az üres kapuba kellett passzolnia. (1-0) Suárez így az első uruguayi futballista lett, aki három világbajnokságon is be tudott találni. A szaúdiaknak egyébként több lövésük volt ugyan az első játékrészben, de ezek esetleges támadásokból és távoli lövésekből adódtak főleg, túl nagy veszélyt nem jelentettek azért Muslera kapujára.

Suárez találata:


A második félidő uruguayi lehetőséggel kezdődött, Suárez szabadrúgását paskolta szögletre Alowais az 51. percben. Sánchez a 62. percben még nagyobb esélyt szalasztott el, egy kontra végén Cavani beadását fejelte fölé az ötös sarkáról. A 86. percben még Cavani is javíthatta volna az uruk gólkülönbségét Hawsawi bénázása után, de Alowais belevetette magát lövésébe. Túl sok izgalmat a második negyvenöt perc sem tartogatott.

Ezzel a három ponttal eldőlt, hogy a tegnap Egyiptom ellen is győzedelmeskedő Oroszország, illetve Uruguay lép tovább az A-csoportból, az utolsó forduló tétje pedig az lesz, ki hányadikként megy tovább. Tabarez csapatának mindenképpen győznie kell majd, ha csoportelső akar lenni, az oroszoknak ugyanis öttel jobb a gólkülönbségük.

Uruguay – Szaúd-Arábia 1-0 (1-0)
Helyszín: Rosztov Aréna; Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerzők: Suárez (23.) ill. –
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Uruguay: Muslera – Varela, Godin, Gimenez, Caceres – C. Sánchez (Nandez 82.), Bentancur, Vecino (Torreira 59.),  C. Rodriguez (Laxalt 59.) – Suarez, Cavani. Vezetőedző: O. Tabarez

Szaúd-Arábia: Alowais – Osama, Hawsawi, Alburayk, Salman – Hatan (Kanu 76.), Yasser, Otayf, Taiseer (Al-Moghawi 44.), Salem – Fahad. Vezetőedző: J. Pizzi

A további menetrend:

jún. 25. 16:00 Uruguay – Oroszország
jún. 25. 16:00 Szaúd-Arábia – Egyiptom

A csoport állása: 

a2

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

 

VBBBB1

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos széleskörű információs tárháza a 2018-as oroszországi tornának. 

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014