Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Mourinho két védőt igazolna télen – sajtóhír

A Manchester United többhetes nyeretlen széria után az elmúlt hétvégén újra győzelmet aratott a Premier League-ben, és ennyi máris elég volt ahhoz, hogy némileg háttérbe szoruljanak a José Mourinho távozását sürgető hangok, és előtérbe kerüljön a portugál esetleges további, csapatépítési törekvése.

Az ESPN információi szerint a portugál stratéga a “Vörös Ördögök” hátsó alakzatába sürget erősítést, ugyanis égető problémákat vél fedezni, és egyes korábbi beszámolók szerint már nyáron is legalább egy sztárvédőt szeretett volna az Old Traffordra hozni. Egyes lapok részben ennek az elmaradására fogják a sikertelen szereplést, valamint a Mourinho és a vezetőség közti viszony elmérgesedését egyaránt ennek tudják be.

A forrás szerint Mourinho kiszemeltje Milan Skriniar az Interből és Alessio Romagnoli a Milanból, mindkettejük piaci értéke nagyjából 45-45 millió euró körül mozog.

A Nerazzurri szlovák védőjét a Barcelona is meg akarja szerezni a sérült Umtiti helyére télen, miközben a BL-ben kettőből kettő győzelemmel rajtoló Inter a csoportkörből való továbbjutás esetén aligha szeretne az egyenes kieséses szakaszra megválni meghatározó játékosától. A 23 esztendős védő tavaly nyáron 27 millió euró ellenében került a milánóiakhoz a Sampdoriától, és 2022-ig még élő szerződés köti az Interhez.

A szintén a 23. életévében járó Romagnolit évek óta az olasz labdarúgás nagy hátvédtehetségeként tartják számon, és az utóbbi három szezonban rendszeresen lehetőséget kapott a Milanban, amely azonban idén is “csak” az Európa-ligában versenyez, és egyelőre a Serie A-ban sem képes az élmezőnybe verekedni magát. A jelenleg kisebb sérüléssel bajlódó, válogatott védő ugyancsak 2022-ig áll szerződésben jelenlegi kenyéradójával.