Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Ekkorát fordult a világ Coutinhóval 10 év alatt!

A jelenleg a katalánokat erősítő brazil azóta, hogy 2008 óta Európában futballozik valami elképesztő fejlődésen ment keresztül, és ezt nem csupán az mutatja, hogy megjárta az Espanyol, az Inter vagy a Liverpool csapatait is a Barca előtt.

(Kép: as.com)

Mint ismert, a most 26 esztendős Coutinho 2008 nyarán Vasco da Gama szerelését az olasz Interére cserélte. A milánóiak  kicsivel kevesebb mint 4 millió eurót fizettek (a transfermarkt.de szerint egészen pontosan 3,8 milliót – a szerk.) az akkor még teljesen ismeretlen játékosért.

Coutinho szerdán korábbi klubja ellen játszhat a Bajnokok Ligájában, és ebből kiindulva a spanyol lapok utána jártak annak, hogy mennyiben is változott Coutinho megítélése pusztán pénzügyi szempontokat nézve.

A brazil mondhatni ‘meg-negyvenszerezte’ értékét. hiszen a Barca állítólag 120 millió euró + 40 millió eurónyi bónusz után egyezett meg a Liverpoollal Coutinho klubváltásáról.

És ha már a játékos reaális(abb) piaci értékét nézzük, akkor újfent a transfermarkt.de-re hivatkozva elmondhatjuk, hogy a 120 millió euró önmagában is szépen mutat!

Végezetül vonjuk le a következtetést: anyagi oldalról megközelítve is igazi sikertörténet Coutinho karrierje!