Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Kívülről könnyűnek tűnik, de higgyék el, nem az…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet.

“Öt éve hívtak el egy versenyre, és azóta játszom – mesélt a kezdetekről Czirbus Tamás – Szeretem, hogy a fociban megtanult elemeket lehet hasznosítani. Folyamatos kihívás, hogy minél jobban teljesítsen az ember. Az elején az volt a legnehezebb, hogy a biztosnak tűnő helyzeteket pár méterről értékesítsük. Könnyűnek tűnik kívülről, de higgyék el, nem az. Aztán a közelítő és kezdő rúgásokat kezdtük csiszolni. De mindig van min javítani.”

Tamás szerint ahhoz, hogy hosszú távon Magyarország az élmezőny tagja maradhasson, szervezett, tematikus edzésekre van szükség – “Látom a játékosokon, akik tényleg gyakorolnak és sportágspecifikus a felkészülésük, hogy rengeteget fejlődnek évről évre. A szándék bennem is megvan, de a munkám mellett keveset jutok ki valamelyik pályára. A fizikális részével így sincs gondom és szerintem a világbajnokságon sem lesz. Személyi edző segít tréningezni, külön mobilizációs gyakorlatokkal segít egyes játékelemekben fejlődnöm.”

Személy szerint úgy látja, sokat javult a koncentrációja a kezdetekhez képest, amikor egy-egy elrontott szakasz után sokat rágódott a korábbi hibáin. A versenyek előtti egy órában végigveszi az előtte álló pályát fejben, mikor mit érdemes rúgni. Marokkóban a legjobb száz közé kerülést már nagy sikernek könyvelné el, a magyar válogatottat viszont előkelőbb helyre várja – “Csapatban szeretném, ha az egyéni eredmények alapján a legjobb nyolcban lennénk, amikor kialakul a legjobb tizenhat mezőnye. Akkor talán egy könnyebb ellenfelet kapunk a nyolcaddöntőben és ha azon sikerülne túljutni, akkor a negyeddöntőben már bármi előfordulhat.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella
2. rész: Dreilinger Andrea
3. rész: Albert László
4. rész: Bacskai Bence
5. rész: Balázsi Csaba 
6. rész: Bíró László

7. rész: Bogár Krisztián