Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A pénzügyi fair play miatt kell játékosokat eladnia a PSG-nek

Annak idején, amikor Neymar és Mbappe is a Paris Saint-Germaint választotta, mindenki a francia fővárosra figyelt és érezte: ez a világ leggazdagabb klubja, ahol tényleg bárkit meg tudnak venni. Ez persze a pénzügyi fair play oldaláról vizsgálva már nem olyan kedvező, hiszen a klubot onnan is szorongatják már egy ideje. Orvosolni kell a problémákat.

Kép: PSG Talk

Akár komolyan vesszük ezeket a híreket akár nem, a PSG-t és átigazolásait is vizsgálják, így elméletben a klubot komoly szankciókkal is sújthatják majd, mint mondjuk egy kizárás az átigazolási időszakokból, vagy hasonló. Épp ezért ésszel kell üzletelni Párizsban és nem csak venniük kell – eladni is. Ezt láthatjuk ezen a nyáron a gyakorlatban.

Idén csak Diallo és Sarabia érkezett pénzért a csapathoz (előbbi 32-, utóbbi 18 millió euróért), rajtuk kívül pedig négyen ingyen lettek szerződtetve (Bulka, Bakker, Soh, Ander Herrera). Eladniuk viszont már kellett: Dani Alves, Rabiot és Buffon ugyan átigazolási összeg nélkül távozott, ám rajtuk kívül Weah (10 millió), Krychowiak (12), Nkunku (13), Diaby (15) és Lo Celso (22) is pénzért cserébe mentek el. Összesen 72 millió eurót szedtek így össze és a nyárnak még nincs vége. Sajtóhírek szerint ugyanis Stanley Nsoki is nagyon közel a váltáshoz: a 20 éves védő 11 millió euróért kerülhet a Newcastle-höz.

A Paris Saint-Germain tehát a saját fiataljait váltja pénzre (Krychowiak kivételével), ráadásul ezek nagy része saját nevelésnek is mondható. A gond csak az, hogy szükség igazából lenne rájuk. A védelemben, de főleg a középpályán még így is nagyon szűkös a keret, kicsi a létszám, így égető szükség lenne még további játékosokra – kíváncsian várjuk, hogy azt hogy fogja majd kigazdálkodni a francia klub.