Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United a legesélyesebb a 16 éves csodagyerek megszerzésére

Korábban már írtunk arról, hogy a Manchester United komoly erőfeszítéseket tesz egy fiatal angol játékos megszerzéséért – még Sir Alex Ferguson is be lett vonva a folyamatba. Talán nem véletlen, hogy jelenleg ők a befutók.

Elképesztő szezont produkált Jude Bellingham, aki 16 évesen alapembere volt a Birminghamnek az angol másodosztályban. Rengeteg játékpercet és tapasztalatot gyűjthetett így a felnőtt mezőnyben – nem is csoda, hogy több nagy klub is szívesen szerződtetné.

A kérők közül is kiemelkedik a Manchester United, amely pár hónapja vendégül is látta a játékost, egyebek mellett pedig még Fergusont is behívták, hogy váltson pár szót a fiatal támadóval. Kis túlzással szinte már a vörösszőnyeget is kiterítették a tini elé, aki le is volt nyűgözve a híradások szerint. A The Sun arról ír, Bellingham jelenleg mindenképp a Manchester Unitedet favorizálja a lehetséges opciók közül.

A híradások szerint 35 millió font lehet az ára a fiatal játékosnak, de ez felmehet akár 50-re is hamarosan. Olyan csapatok versenyeznek még a játékjogáért, mint a Chelsea, vagy a Borussia Dortmund. Az angol lapok viszont arról is írnak, hogy az MU nem tud neki olyan erős fizetéseket ajánlani, mint a riválisok: a Dortmundnál akár a 60 000 fontos heti fizetés sem lenne elképzelhetetlen. Ugyanakkor az is előny a klubok versenyfutásában, ha nem akarják azonnal elvinni a futballistát: a Birmingham nehéz helyzetbe került a koronavírus miatt anyagilag és nagy segítség lenne számukra, ha esetleg kölcsönben még egy darabig meg tudnák tartani saját nevelésüket.