Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: izgalmas győzelemmel kezdett a Liverpool – VIDEÓVAL

A sorsolás érdekes véletlent hozott össze: a két bajnok csapott össze egymással. Magyarul a Premier League-címvédő Liverpool fogadta a Championshipből aranyérmesként feljutó Leeds Unitedet.

Premier League – 1. forduló
Egyértelműen a mai nap legérdekesebb találkozójának tűnt a Liverpool bajnoki kezdése. A „Vörösök” bár kikaptak az Arsenal a „szuperkupa-döntőben”, de keretük szemernyit sem gyengült a nyáron. Igaz, nem is nagyon erősítettek Jürgen Kloppék. Bezzeg a szakértők többsége szerint a középmezőnybe várt Leeds. A legendás klub tizenhat év kényszerszünet után térhetett vissza végre az első osztályba. Látszólag Marcelo Bielsa szépen felkészítette tanítványait, bár a United még szemmel láthatóan nincs kész sem játékosanyagban, sem taktikailag.

Az első játékrészben a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak (elsőként a korábbi ’Pool nevelés, Jack Harrison egalizált), de már a szünetre hazai előnnyel vonultak a felek.

Óriási meglepetésre a Leeds a második játékrészben is döntetlenre tudta menteni az állást: Mateusz Klich (Lengyelország) talált be Alissonnak. Ám végül a bajnok otthon tartotta a három pontot. A leeds-iek legnagyobb sztárja, Rodrigo szabálytalansága után Mohamed Salah ezen a meccsen már a második büntetőjét érvényesítette, illetve mesterhármast szerzett.

A Leeds rendkívül bíztató kezdést mutatott be, míg a Liverpool tulajdonképpen hozta a szezon eleji kötelezőt, még ha messze nem is pörgött csúcson a csapat,

Liverpool – Leeds United 4:3 (3:2)
G.: Salah (4.-büntetőből, 33., 88.-büntetőből), van Dijk (20.), ill. Harrison (12.), Bamford (30.), Klich (66.)

A meccs összefoglalója: