Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: a csatár nem boldog, ezért nyáron távozna

A Vörös Ördögökhöz az elmúlt nyári átigazolási időszak végén érkezett a támadó, de boldogtalan, ezért máris továbbállna. Az édesapja nyilatkozata alapján pedig már meg is van hol folytatja pályafutását.


Edinson Cavani nem boldog a Manchester United csapatánál, legalábbis az édesapja elmondása szerint, ennek következtében már a nyár folyamán távozna a klubtól. Az uruguayi labdarúgó ingyen került a Paris Saint-Germain-től a Manchester Unitedhez, akikkel egy évre szóló megállapodást írt alá, azzal az opcióval, hogyha mindkét fél elégedett, akkor újabb egy év együttműködés következik.

A klub vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer szerint a támadó jó hatást gyakorolt a klubra és gyorsan be is illeszkedett, de Luis Cavani kihangsúlyozta, hogy a fia Dél-Amerikában akarja folytatni a pályafutását, mert közelebb akar kerülni a családjához, éppen ezért már tárgyalásban is áll a Boca Juniors együttesével.

A 34 éves csatár akkor kedvtelenedett el, amikor tavaly decemberben három meccsre eltiltották, mert a szövetség szerint rasszista kifejezést használt. A Southampton idegenbeli 3-2-es legyőzése alkalmával Cavani két gólt szerzett és egy gólpasszt adott, majd a közösségi oldalára feltöltött posztjában a “gracias negrito” kifejezést használta. Ezt követően 100 ezer fontra, valamint három mérkőzésre szóló eltiltásra büntette a szövetség.

“A fiam egyáltalán nem boldog Angliában. Közelebb akar kerülni a családjához és Dél-Amerikában akar futballozni. Szeretném, ha olyan csapatban szerepelne, amely nagy célokért küzd. Sokat beszélgetett Juan Roman Riquelmével, a Boca elnökével és szívesen igazolna oda. Azt hiszem idén nyáron klubot fog váltani. Vannak dolgok, amik felbosszantják az embert, ez a korábbi eltiltás ilyen volt, és ez mentálisan megviselte Edinsont” – nyilatkoza Luis Cavani a TyC Sports-nak.