Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Lewandowski nélkül is nyert a Bayern a Leipzig otthonában! – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójának rangadóján az RB Leipzig fogadta a listavezető Bayern Münchent. A bajorok Robert Lewandowski nélkül is győzelmet tudtak aratni a Red Bull Arenaban, ezzel minden bizonnyal eldöntve a bajnoki cím sorsát.

Nagyon kevés lehetőséget hozott a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú rangadó első félideje. A Leipzig és a Lewandowski nélkül felálló Bayern sem tudott igazán fölénybe kerülni és helyzeteket kidolgozni. A félidő utolsó harmadában a Bayern több veszélyes helyzetet is ki tudott dolgozni, ezek közül pedig az egyikből gól is született. Müller tudott elszakadni védőjétől a büntetőterületen belül, majd a visszagurított labdájából Goretzka szerzett gólt, 0-1!

A második játékrész elején több komoly sansza is volt az egyenlítésre a Leipzignek, de Sabitzer és Olmo kísérletei is elkerülték a kaput. Az 59. percben már Neuer nagy bravúrjára volt szükség, hogy Sabitzer lövése ne a hálóban kössön ki. Bayern helyzetig egészet a 75. percig kellett várni, ekkor Musiala lövése szállt el Gulácsi kapuja előtt. 2 minutummal később a magyar válogatott hálóőrnek kellett játékba avatkoznia Müller lövésénél. A mérkőzés végére 3 csatárt is becserlét Julian Nagelsmann, de a Leipzig nem tudott egy pontot sem otthon tartani. A Bayern így 7 egységre ellógott legfőbb riválisától, és hatalmas lépést tett sorozatbeli 9. bajnoki címe felé.

RB Leipzig – Bayern München 0-1 (0-1)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: D. Siebert
Gólszerző: ill. Goretzka (38.)
Sárga lapok: Mukiele (26.), Sabitzer (37.), Upamecano (61.) ill. Kimmich (33.), Hernández (81.)
Kiállítás: -ill. –

RB Leipzig: Gulácsi – Upamecano, Orbán, Klostermann – Haidara (Sörloth 74.), Sabitzer, Adams (Hwang 82.), Olmo (Poulsen 73., Konaté 88.), Mukiele – Forsberg (Kluivert 46.), Nkunku Vezetőedző: Julian Nagelsmann

Bayern München: Neuer – Pavard, Süle, Alaba, Hernández – Kimmich, Goretzka (Musiala 72.), Sané (Martinez 81.), Müller, Coman (Gnabry 72.) – Choupo-Moting Vezetőedző: Hans Flick

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 27. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Augsburg 2-1 Hoffenheim
Borussia Dortmund 1-2 Frankfurt
Leverkusen 2-1 Schalke
Mainz 1-1 Bielefeld
Wolfsburg 1-0 Köln
RB Leipzig 0–1 Bayern München
20:30 Mönchengladbach – Freiburg (Tv: Sport 2)

Vasárnap:
15:30 Vfß Stuttgart – Werder Bremen (Tv: Sport 2)
18:00 Union Berlin – Hertha Berlin (Tv: Sport 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: