Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a Hertha új klubmenedzsere – HIVATALOS

A Hertha BSC csapata januárban vezetőedzőt és klubmenedzsert is váltott, a minap pedig a berlini klub megerősítette, hogy hosszútávon ki fogja átvenni a menedzseri teendőket az egyesületnél…

A Hertha BSC csapata a szerdai esti órákban megerősítette, hogy június 1-jétől a klub egykori játékosa, Fredi Bobic lesz a csapat új klubmenedzsere. A posztot januárig Michael Preetz töltötte be, aki nagy ellenzője volt Dárdai Pálnak, majd menesztését követően térhetett vissza a magyar szakember az első csapat kispadjára, azóta pedig átmeneti megoldásként Arne Friedrich látta el a menedzseri feladatokat.

A 49 éves sportvezető 2016 óta az Eintracht Frankfurt csapatánál tevékenykedett, amely 2016-ban csak osztályozón tudott benn maradni a Bundesligában, majd 2018-ban megnyerte a Német Kupát, 2019-ben elődöntős volt az Európa-ligában, most pedig a Bundesliga tabellájának negyedik helyén áll, és első alkalommal lehet főtáblás a Bajnokok Ligájában. A klubmenedzser előtt a vezetőedző is távozott, Adi Hüttert ugyanis a Borussia Mönchengladbach nevezte ki a következő szezontól.

“Öt nagyszerű évet töltöttem el az Eintracht Frankfurtnál. Ennek az időszaknak a sikerei büszkeséggel töltenek el. Sokat változtunk, és sokat alkottunk” – mondta Bobic, aki játékos-pályafutása végén, 2003 és 2005 között a Herthában futballozott, a családja azóta is a fővárosban él.

Dárdai Pál ugyancsak örömmel fogadta korábbi csapattársát: “rajongója vagyok Fredinek. Becsületes, őszinte srác, és nagyon jó ember!”

Az egykori 37-szeres német válogatott csatár aktív karrierje legemlékezetesebb éveit a VfB Stuttgart csapatában töltötte 1994 és 1999 között, de játszott a Borussia Dortmund és a Bolton Wanderers színeiben is.