Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: A belga kapitány is nyilatkozott Eden Hazardról!

A belga válogatottnál mint azt Thibaut Courtois is elmondta, biztosak abban, hogy Eden Hazard jó állapotban lesz az Eb-re, addig azonban nem akarnak siettetni semmit. 

A kontinenstorna egyik nagy favoritjának tartott belgák szövetségi kapitánya, Roberto Martinez nagyon várja már Hazard visszatérését, ugyanakkor mint mondta, a 30 esztendős klasszisnak azért időre lesz szüksége, hogy újra legjobb formájában játszhasson.

“A legfontosabb az volt, hogy Eden pályára léphessen az Eb-előtt. Ez inkább egy pszichológiai jelentőségű döntés volt, mint szakmai. Van amikor nem számít a játékperc, vagy az, hogy mennyi időt tölthetsz a pályán, csupán ott kell lenned egy meccsen!” – Fogalmazott a belgák kapitánya azok után, hogy Eden Hazard Horvátország elleni felkészülési találkozón 19 hónap után újra válogatott mezben futballozhatott.

“A következő lépés az lesz, hogy edzésen felvegye a kellő intenzitást és ritmust. Elégedett vagyok vele, a hozzáállásával. Rengeteget adhat a csapatnak, ugyanakkor az is fontos, hogy ne siettessünk semmit, vigyázzunk rá. Nem fogunk kapkodni!” – Így Martinez, aki szerint Hazard nem csak keződként lehet a nemzeti csapat hasznára.

“Az, hogy milyen szerepet kaphat az Eb elején, sok mindentől függ. Különleges lesz a mostani Eb, hiszen öt cserejátékost lehet beállítani, ez sem egy elhanyagolható szempont, hiszen új lehetőségeket ad mindenki számára. A legfontosabb azonban, Eden egészsége. Öt napunk van az Oroszország elleni találkozóig, oda fogunk figyelni minden egyes részletre. Örülök, hogy Edent mosolyogni látom, mindenki tudja, hogy milyen minőséget képvisel, meccseket képes befolyásolni.’ – Tette még hozzá a “vörös ördögök” kapitánya, aki üdvözölte az aracsérülést szenvedő Kevin De Bruyne megérkezését a nemzeti csapathoz. Martinez szerint a jelenlegi belga csapat talán legnagyobb sztárja készen áll majd az Eb nyitómeccsére.