Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: a videójáték, a Netflix és az NBA okozta a franciák kiesését?

 

A 3-3-as döntetlen után Svájc tizenegyespárbajban 5-4-re legyőzte Franciaországot az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Már a vereség előtt arról írtak a francia sportlapok, hogy a játékosok éjszaka rendszeresen videojátékoznak, Netflixet és NBA-mérkőzéseket néznek, ami miatt nem alszanak eleget a játékosok.

(Photo by Marcio Machado/Getty Images)

Az elmúlt napokban a getfootballnewsfrance.com arról számolt be, hogy Didier Deschamps-nak már a svájciak elleni nyolcaddöntő előtt is nehézséget okozott kezelni a játékosokat. A legnagyobb problémát néhány labdarúgó alváshiánya jelentette, ugyanis többször is előfordult, hogy még hajnalban is Netflixet néztek és videojátékoztak. Philippe Tournon, a franciák korábbi sajtófőnöke is megszólalt az ügyben.

„A srácok az interneten játszanak, és ezt nem lenne lehetetlen kontrollálni, de nem mehetnek  szobáról szobára, hogy megnézzék, égnek-e még a lámpák. Mi korábban csak annyit mondtunk a hotel portásának, hogy este tíz után nem fogadhatnak hívásokat, a játékosok pedig nem tudtak mit csinálni, muszáj volt aludniuk. De most mégis mit kellene tenniük Deschamps-éknak? Mindenkinek van okostelefonja, tabletje, számítógépe. Olyan ez, mint egy éjjel-nappali bár, az edzői stáb tehetetlen” – mondta Tournon.

Xavier Frezza, a csapat erőnléti edzője arról számolt be, egy focista rossz szokásait egy-két nap alatt nem lehet megváltoztatni, hiszen ha valaki minden nap hajnali 2-3-ig fent van, akkor másnap sem fog elaludni éjfélkor. Állítólag a francia csapat tagja közül néhányan nagy kosárlabda-rajongók, és ez a mag az NBA rájátszásának éjszakai mérkőzéseit is megnézte az Európa-bajnokság alatt, sajtóhírek szerint ezekhez a játékosokhoz tartozik Antoine Griezmann és – a magyarok ellen megsérülő – Ousmane Dembélé is. A franciák N’Golo Kantét emelték ki pozitív példának, hiszen a Chelsea középpályása állítólag nemcsak a kellő alvásidőre, hanem az étkezésére is nagyon odafigyelt.