Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított védőjével a Manchester City! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese hivatalos fórumain jelentette be, hogy John Stones szerződést hosszabbított a klubbal.

(Photo by Matt McNulty – Manchester City/Manchester City FC via Getty Images)

Mint arról korábban beszámoltunk, John Stones szerződéshosszabbítása már a küszöbön állt a Manchester City együttesénél, pedig nem mindig tűnt úgy, hogy van jövője a “Polgároknál” az angol hátvédnek. Pep Guardiola ugyanis nem mindig számított Stones szolgálataira, akinél többször is felmerült, hogy visszatér korábbi klubjához, az Evertonhoz. Az elmúlt szezonban viszont Stones kiváló teljesítményt nyújtott Rúben Dias társaként, amivel meggyőzte Guardiolát arról, hogy érdemes vele számolni. Ennek eredményeként a mai nap folyamán bejelentették, hogy Stones 2026 nyaráig meghosszabbította kontraktusát a klubbal. A játékos a hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta:

Nem lehetnék ennél boldogabb, imádok ennek a csapatnak a része lenni. Rengeteg kiváló minőségű játékos van a keretben, és tudom, hogy a jövőben még több trófeát fogunk közösen nyerni. Imádok Guardiolával dolgozni, nagyon sokat tanultam az ő irányítása alatt. Az elmúlt években hatalmas sikereket értünk el együtt, ez a legjobb hely számomra, ahol futballozhatok.

Stones 2016 nyarán igazolt a Manchester Cityhez az Evertontól. A klub színeiben minden sorozatot figyelembe véve 168 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 30 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.