Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nyert a Real Madrid, Benzema megint betalált! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 13. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Real Madrid hazai pályán 2–1-es győzelmet aratott a Rayo Vallecano ellen. Az összecsapáson Karim Benzema a 10. La Liga-gólját jegyezte a szezonban.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

A hazaiak számára remekül indult a találkozó, hiszen Carlo Ancelotti fiai már a 14. percben vezetéshez jutottak a Radamel Falcao nélkül felálló Rayo ellen: Toni Kroos volt eredményes. A mezőnyben rendkívül aktív és fontos szerepet játszó Benzema a 38. minutumban vette be az ellenfél kapuját – a francia válogatott csatár magabiztosan áll a góllövőlista élén.

A fordulást követően a gólfelelősének, Falcaónak is bizalmat szavazott a vendégek trénere, Martin Merquelanz. A kolumbiai center néhány perc múlva már szépíteni is tudott, ám ezt követően harcképtelenné vált. Újabb gól nem esett a hajrában, így marad a 2–1-es végeredmény.

A Real Madrid kétpontos előnnyel vezeti a La Ligát, míg a Rayo a 6. pozíciót tölti be a táblázaton a válogatott-szünetet megelőzően.

Spanyolország, La Liga, 13. forduló
Real Madrid CF – Rayo Vallecano 2–1 (2-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu; Játékvezető: Pablo González Fuertes
Gólszerzők: Kroos (14.), Benzema (38.), ill. Falcao (77.)
Sárga lap: Kroos (29.), ill. Balliu (45+2.), Comesana (69.)

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho 90+3.), Militao, Alaba, Mendy – Camavinga, Casemiro, Kroos – Asensio (Lucas 83.), Benzema (Hazard 83.), Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Rayo Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Saveljich (Pozo 81.), Catena, Fran García – Comesana, Valentin – Palazon (Bebe 60.), Trejo (López 60.), García – Nteka (Falcao 69. / Guardiola 81.). Vezetőedző: Martin Merquelanz.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Athletic Club 0–1 Cádiz

Szombat
Espanyol 2–0 Granada
Celta Vigo 3–3 Barcelona
Alavés 2–1 Levante

Vasárnap
14:00 Villarreal – Getafe
16:15 Valencia – Atlético Madrid
18:30 Mallorca – Elche
18:30 Osasuna – Real Sociedad
21:00 Real Betis – Sevilla

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: