Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Inter csúnyán belenézett Emery pofonjába – felkészülés

Az olasz-, és a spanyol bajnokság hagyományosan később indul, mint az angol, a német, vagy a francia. Így amíg a többiek már meg is kezdték a bajnoki küzdelmeket ezen a hétvégén, a Serie A és a La Liga együttesei még bőszen készülnek a rajtra – adott esetben egymás ellen is. A Napoli és az Inter is spanyol együttes ellen mérkőzött szombat este. Nem sok sikerrel.

Fotó: Maria Jose Segovia/vi/DeFodi Images via Getty Images

Kétségtelenül a Napolinak volt könnyebb dolga, hiszen ők a Girona néhány nappal ezelőtti legyőzését követően ezúttal az Espanyol ellen játszottak. Ezúttal viszont nem sikerült gólzáporos sikert aratniuk – sőt, egyáltalán nem találtak be. 0-0-ra végződött az összecsapás, ahol a nápolyiak a szünetben 5-öt cseréltek, majd az utolsó 20 percre érkezett újabb 5 játékos frissítésnek. Ezzel megvolt a teljes sorcsere, így Spalletti legalább mindenkit megnézhetett munka közben.

Az Inter jóval komolyabb erőpróbának nézett elébe, hiszen ők a Villarreallal játszottak. A kezdőcsapatban legfeljebb a 20 éves albán középpályás, Asllani neve lehetett sokak számára meglepetés – egyébként mindkét oldalon a gálakezdő játszott. A Villarreal fél óra után Pedraza góljával szerzett vezetést. Erre ugyan még gyorsan tudtak válaszolni az olaszok Lukaku révén, a szünet előtt azonban ismét a sárgáké volt az előny Coquelin góljával. A fordulás után aztán Pedraza ismét eredményes volt, így a milánóiak két gólos hátrányba kerültek. A 66. percben aztán D’Ambrosio találatával úgy volt, hogy visszajöhet a meccsbe az Inter, a végén mégis lecsúsztak. A szenegáli Nicolas Jackson betalált, így kialakult a 4-2-es végeredmény. Unai Emery együttese szinte felmosta a padlót az Inter csapatával – Simone Inzaghinak úgy tűnik még lesz dolga a védelem megszilárdításával.