Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Lewandowski ismét ódákat zengett a klubváltásáról!

A lengyel gólzsák már nem először beszél nyíltan arról, hogy mennyire is boldog attól, hogy az FC Barcelona játékosa lehet. 

Robert Lewandowski aranyat ér a Barca számára, mindez a hétvégi Mallorca elleni bajnokin is kiderült, amelyet Lewa góljával nyert meg a csapat. A 34 esztendős csatárklasszis a találkozót követően hosszabb interjút is adott, amelyben újfent a beilleszkedéséről, a Barcáról, és Xaviról is beszélt.

“Amikor a Barcelona megkeresett, egyből ide akartam jönni. Jó párszor hívott a Real Madrid is, de számomra a Barca volt az egyetlen választás. Tudtam, hogy nincs könnyű helyzetben a klub, elmaradtak az utóbbi években a nagy sikerek is, ám az, hogy újra naggyá tehetjük a Barcát, még inkább csak inspirált engem!” – idézi az As című lap a korábbi Bayern csatárt, aki még hozzátette, hogy a családjával mindig is Spanyolországban akartak élni, így minden a legjobban alakult.

“Remekül futballozunk a szezonban, látható, hogy hétről-hétre fejlődünk. Azt hiszem, most már mindannyian elmondhatjuk a Barcánál, hogy minden jó úton halad!” – lelkendezett tovább Lewandowski, majd kitért az általa nagyra becsült Xavira.

“Xavi fantasztikus játékos volt, és azt hiszem hasonlóan fantasztikus edző is. Bevallom nem gondoltam, hogy a felkészülés intenzív lesz! Végül sokkal nehezebb volt, mint a Bayernnél! Az öltözőben remek a hangulat, sajnos még nem igazán értem a spanyolt, de az angolt is mindenki használja, így egyáltalán nincsenek problémáim. Persze ettől még szeretnék mielőbb megtanulni spanyolul!” – így Lewandowski, aki egyebek mellett a csapattársaira, különösen a fiatalokra, mint Pedri, Gavi, Ansu Fati is kitért.

“Elképesztően tehetséges játékosok alkotják a mostani Barcát. Ott vannak a fiatalok: Pedri, Gavi, Baldé vagy Ansu, akik a koruk ellenére már kész játékosok. Csodálom őket, amilyen természetességgel futballoznak!” – zárta mondandóját a lengyel csatár.