Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Haaland öt gólt lőtt, nyolcgólos meccsen jutott tovább a Manchester City – videóval

Az Angol FA-kupa nyolcaddöntőit rendezték a héten, és a keddi játéknapon három mérkőzést játszottak. Többek között pályára lépett a Manchester City vagy a Kerkez Milost foglalkoztató Bournemouth is.

(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

A Luton – Manchester City találkozón kiválóan kezdtek a vendégek, ugyanis már a 3. percben vezetéshez jutottak Haaland révén. A norvég csatár a 18. percben duplázni tudott egy remek kiugratás végén, majd a 40. percben meglőtte harmadik gólját is, szintén egy indítást tudott nagyon higgadtan értékesíteni. Mindhárom gólpasszt Kevin de Bruyne adta Haalandnak. Azonban még a szünet előtt vissza tudott jönni a meccsbe a Luton, Jordan Clark lőtt védhetetlen gólt Ortega kapujába. A második játékrész elején Clark újabb találatot szerzett, így egygólra feljöttek a hazaiak, de nem sokáig tarthatott az örömük. Ugyanis ismét jött Kevin De Bruyne és Halland, a belga újabb gólpasszt osztott ki, a norvég pedig meglőtte a negyedik gólját is az 55. percben. Sőt, az 58. minutumban Haaland megszerezte ötödik találatot is, azonban ezúttal Bernardo Silva volt az előkészítő. A 6-2-es vendég sikert a 72. percben Mateo Kovacic állította be, ennek következtében a Manchester City nagyon simán jutott be a legjobb 8 közé.

Luton – Manchester City 2-6 (1-3)
Helyszín: Kenilworth Road (Luton), Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: Clark (45., 52) ill. Haaland (3., 18., 40., 55., 58.), Kovacic (72.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Bournemouth – Leicester City összecsapás teljesen kiegyenlített volt szinte minden tekintetben, kivéve a gólok számát. A rendes játékidőben inkább a vendégeknek voltak lehetőségeik, de gólt nem sikerült egyik csapatnak sem szereznie, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban a csereként beálló Fatawu révén megszerezték a “Rókák” a vezetést a 105+1. percben, amely végül a továbbjutást is jelentette számukra. Kerkez Milos kezdőként kapott lehetőséget, majd a 106. percben cserélte le őt Andoni Iraola vezetőedző.

Bournemouth – Leicester City 0-1 – hosszabbítás után (0-1, 0-0, 0-0)
Helyszín: Vitality Stadium (Bournemouth), Vezette: P. Tierney
Gólszerző:ill. Fatawu (105+1.)

A Blackburn és a Newcastle mérkőzésén a vendégek kissé fásultan játszottak, a hazaiak viszont nagyon szervezetten. Az első játékrészben csak a Blackburnnek voltak momentumai, de gólt nem sikerült szerezniük. A második félidőben a “Szarkáknak” is voltak gólszerzési esélyei, amelyből az egyiket a 71. percben Anthony Gordon gólra is váltotta. Azonban sokáig nem tarthatott az öröm, ugyanis a 79. percben Sammie Szmodics egyenlíteni tudott, így ezen a találkozón is hosszabbításra került sor. A ráadásban a Newcastle mindent megtett azért, hogy ne kerüljön tizenegyespárbajra a sor, azonban elpuskázták az adandó lehetőségeiket, ezért mégis büntetőrúgásokra került a sor. Az idegek harcát pedig a Newcastle játékosai bírták jobban, ezért ők jutottak be a negyeddöntőbe.

Blackburn – Newcastle 1-2 – büntetők után (1-1, 1-1, 1-1, 0-0)
Helyszín: Ewood Park (Blackburn), Vezette: J. Gillet (ausztrál)
Gólszerzők: Szmodics (79.) ill. A. Gordon (71.)

A nyolcaddöntő eddigi eredményei és további mérkőzései:
Hétfő:
Coventry (II.) – Maidstone (VI.) 5-0

Kedd:
Bournemouth – Leicester City (II.) 0-1 – hosszabbítás után
Blackburn (II.) – Newcastle 1-2 – büntetők után
Luton – Manchester City 2-6

Szerda:
20:30 Chelsea – Leeds (II.)
20:45 Nottingham – Manchester United (Tv: Spíler2)
20:45 Wolves – Brighton
21:00 Liverpool – Southampton (II.) (Tv: Spíler1)