Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rangadót nyert, a tabella második fokára ugrott az FC Barcelona – videóval

Magabiztos győzelmet aratott az FC Barcelona az Atletico Madrid otthonában, így üldözve tovább a listavezető Real Madridot a bajnoki hajrára ráfordulva…

(Photo by Diego Souto/Getty Images)

Hatalmas téttel bírt a spanyol élvonal 29. fordulójának rangadója az Atletico Madrid és az FC Barcelona között, hiszen amíg a fővárosiak a Bajnokok Ligája indulásért küzdenek, addig a katalánok hétről-hétre javuló formát mutatva vették üldözőbe a listavezető Real Madrid együttesét.

Az első félidő folyamán kirajzolódni látszottak az erőviszonyok, a hét közepén az Inter ellen hőstettet végrehajtó Atletico Madridon látszott a fáradtság, míg a Napolit búcsúztató Barcelona sokkal frissebben mozgott a pályán, amelynek meg is lett a gyümölcse, az ellenféltől kölcsönadott Joao Félix a 38. percben szerezte meg a vezetést a vendégek számára, így okozva hatalmas felháborodást az Atletico Madrid hazai közönsége számára.

A második etapban pedig egyre nőtt a Barca fölénye, két perccel a szünetet követően Robert Lewandowski tudta két gólosra növelni a katalánok előnyét, majd Lopez a 65. percben állította be a 0-3-as végeredményt.

Az FC Barcelona így megelőzte a hétvége folyamán vereséget szenvedő Gironát a tabellán, míg az Atletico Madrid számára immár a Bajnokok Ligájában való indulás is kétségessé vált, hiszen Diego Simeone csapata az ötödik helyre csúszott vissza a tabellán.

Atletico Madrid – Barcelona 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill. Joao Felix (38.) Lewandowski (47.) Lopez (65.)
Kiállítás: Molina (90+3.) ill. –

Atlético Madrid: Jan Oblak, Axel Witsel, Reinildo Mandava, Stefan Savic, Pablo Barrios, Rodrigo De Paul (Saúl Ñíguez), Samuel Lino (Antoine Griezmann), Nahuel Molina, Álvaro Morata (Memphis Depay), Rodrigo Riquelme (Ángel Correa), Marcos Llorente (Koke ).

Barcelona: Marc-André ter Stegen, Pau Cubarsí, Ronald Araújo, Hector Fort (Marc Casadó), Jules Koundé, Ilkay Gündogan, Sergi Roberto (Oriol Romeu), Fermín López (Iñigo Martínez), Robert Lewandowski, João Félix (Vitor Roque), Raphinha (Lamine Yamal).

VIDEÓ HAMAROSAN!

A 29. forduló teljes programja:

péntek:

Real Sociedad – Cadiz 2-0

szombat:

Mallorca – Granada 1-0
Osasuna – Real Madrid 2-4
Getafe – Girona  1-0
Athletic Bilbao – Deportivo Alaves 2-0

vasárnap:

Sevilla – Celta Vigo 1-2
Las Palmas – Almeria 0-1
Villarreal – Valencia 1-0
Rayo Vallecano – Real Betis  2-0
Atlético Madrid – FC Barcelona

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by Sofascore