Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Karaktereket keres a magyar U21-es válogatott edzője

A magyar U21-es válogatott két mérkőzést fog játszani a márciusi összetartás alkalmával…

A magyar U21-es válogatott újonnan kinevezett szövetségi edzője, Szélesi Zoltán az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy karaktereket keres, akik elég játékpercet töltenek a pályán klubjaikban, emellett pedig jó formát mutatnak:

“Nem lehet úgy nekimenni egy mérkőzésnek sem, hogy nincsen bennünk győzni akarási vágy, legyen az most jelen esetben Moldova, Kazahsztán vagy majd a spanyol válogatott, amellyel még az év végén találkozunk. Természetesen a meccstervek is eszerint alakulnak: hol kicsit defenzívebb, hol offenzívabb játékstílussal készülünk, hol dominánsabban, hol egy kicsit alárendeltebb szerepben képzeljük el a csapatot.”

A 42 éves tréner elárulta, hogy nincsen keretek közé szorítva, többek között Marco Rossi szövetségi kapitány is abba az irányba próbálja terelni, hogy saját maga hozza meg a döntéseket. Szélesi megjegyezte, hogy természetesen ha a felnőtt válogatottnak szüksége van egy U21-es játékosra, akkor rendelkezésre bocsátja, mert az U21-es csapat az A-válogatott előszobája.

Szélesi kiemelte, a Moldova elleni felkészülési meccsen nem a labdabirtoklásra fognak berendezkedni, hanem stabil védekezésből a lehető leggyorsabban szeretnének gólra törni.

“Az első felkészülési mérkőzésen jó eredményt szeretnénk elérni, hogy magabiztosan menjünk majd a kazahokhoz és ott is nyilván a három pont a cél. Azért jöttünk, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük, és akkor még talán lehet esélyünk a következő fordulókban is kijutni az Európa-bajnokságra”  – tette hozzá Hegyi Krisztián, a csapat Hollandiában védő kapusa.

Az U21-es válogatott csütörtökön 18 órakor Moldovát fogadja felkészülési mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, öt nappal később Kazahsztánban játszik Eb-selejtezőt, amely ősszel további három mérkőzéssel fejeződik be.

A magyar U21-es válogatott aktuális kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (Den Bosch), Pécsi Ármin (Puskás Akadémia), Tóth Balázs (Kazincbarcika)
Hátvédek: Ilynbor Patrick (Kecskeméti TE), Baranyai Nimród (DVSC), Yaakobishvili Antal (Girona), Vajda Botond (DVSC), Csinger Márk (DAC), Szabó Alex (Bp. Honvéd)
Középpályások: Eördögh András (Bp. Honvéd), Kovács Mátyás (MTK Budapest), Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd), Kata Mihály (MTK Budapest), Horváth Artúr (MTK Budapest), Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd), Bényei Ágoston (DVTK), Vitális Milán (DAC), Baráth Péter (Raków), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Jurek Gábor (DVTK), Molnár Rajmund (MTK Budapest), Németh András (Hamburger SV), Tóth Milán (Vasas)