Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghatódtak a magyar válogatott nagy visszatérői

A magyar válogatott 1-0-s győzelmet aratott Törökország ellen a legutóbbi felkészülési meccsén a Puskás Arénában…

(Photo by Arpad Kurucz/Anadolu via Getty Images)

A magyar válogatott kapujába hosszú idő után térhetett vissza sérülése után Gulácsi Péter, aki a törökök elleni mérkőzésen remekül látta el a feladatát:

“Másfél év után újra válogatott meccsen védhettem, aminek nagyon örülök. Ez egy hosszú út volt, fantasztikus volt ismét hazai közönség előtt játszani, örülök, hogy megnyertük a meccset. Fontos volt, hogy jól kezdjük az évet, minden más, most kicsit irreleváns. Hosszú idő után védtem újra, ez jóval érzelemdúsabb volt, mint előtte.”

Az RB Leipzig rutinos kapusához hasonlóan ugyancsak másfél év után léphett pályára Schäfer András is. Ráadásul az Union Berlin futballistája kis híján gólt is szerzett, de a mérkőzés ráadásában szerzett találatát végül les miatt érvénytelenítették.

“Nekem bőven elég volt, hogy megünnepeltettem magam és nyertünk. Nagyon jó, hogy újra itt vagyok, kemény időszak van mögöttem, kicsit el is pityeregtem magam, amikor bejöttem az öltözőbe. A gól csak hab lett volna a tortán, nekem bőven elég volt, hogy az egész stadion engem ünnepelt. Az szerintem magáért beszél, hogy tizenhárom meccs óta veretlen a csapat, haladunk egy úton, reméljük, a formaidőzítésünk majd júniusban lesz a legjobb” – tette hozzá a 24 éves középpályás.

Marco Rossi tanítványai immár 13 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A magyar válogatott kedd este 19 órától Koszovó ellen játszik újabb felkészülési mérkőzést hazai környezetben.