Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Andreu Fontás a Celta Vigo új szerzeménye…

Korábbi cikkünkben már szót ejtettünk az esetleges távozókról, ami a Barcelona csapatát illeti. Akkor azt írtuk Fontás esetleges távozásával kapcsolatban, hogy igen kilátástalan helyzetben van, keresi a leendő klubokat. Nos, most megtalálta és a következő idényt már a Celta képviseletében kezdi meg.

Andreu Fontás a 23 esztendős hátvéd három éves szerződést kötött a spanyol első osztályban szereplő Celta de Vigo együttesével. A játékosnak nem lesz nehéz a beilleszkedés, ugyanis a Barcelona B korábbi edzője irányítja az elmúlt szezonban a 17. helyet elérő gárdát. Luis Enrique, akit nem rég neveztek ki a Celta edzőjének, anno még a Barcelona utánpótlásában is együtt dolgozott a védővel, így egészen jól ismerik egymást.

Fontás 2008 óta tagja a Barcelona utánpótlásának, egy évvel később viszont már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. 2009 és 2012 között mindössze 16-szor ölthette magára a Barcelona első számú csapatának a mezét, és összesen egyetlen egyszer sikerült feliratkoznia a góllövők listájára.

Az elmúlt idényt már a Mallorca szolgálatában töltötte, kölcsönjátékosként. Itt sem hajtották túl a 23 éves védőt, merthogy mindössze csak 11 meccsen léphetett pályára a Baleár – szigetiek viseletében.

A három évre szóló konszenzus állítólag egy visszavásárlási opciót és egy továbbértékesítést is tartalmaz.

Lakatos Miklós