Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A francia kapitány Benzemáról, Zidane-ról, és a VB-ről

Didier Deschamps-pal a minap egy nagyon érdekes interjút készített, a francia RMC rádióállomás. A gallok szövetségi kapitánya beszélt a keret összeállításának nehézségéről, több nevet is említve. Továbbá szóba került a lehetséges utód, Zinedine Zidane is.

www.telegraph.co.uk

Kellemes gondjaik vannak a franciáknak, ugyanis az előző Világbajnokság totális leégése után a szövetségi kapitány csak nehezen tudja összeállítani még a válogatott bő keretét is, amelyet majd a későbbiekben még tovább kell majd szűkítenie.

Az elmúlt években több fiatal kiválóság épült be, egynémely valóban közutálatnak örvendő sztár(ocska) helyére. Sőt, nem kevés titán még az „ajtókopogtatásig” jutott csak el, lévén akkora a verseny a kerettagságért is. A „Les Blues” szerencséje, hogy több posztra is olyna játékosuk van, akire még hosszú évekig építhet majd, az adott kapitány. Csak hogy míg egy kellemes tehernek tűnik elsőre, az valójában hatalmas dilemma Deschamps számára. Persze a játékosként világ-, és Európa bajnok szakembernél is vannak fix pontok a csapatban, mint például a korábban sokat szapult Karim Benzema. A Real Madrid csatára ugyanis egészen tavaly év végéig nagyon nehezen találta góllövőcipőjét a nemzeti együttesben, ám azóta betalált az ukránoknak (vb-pótselejtező), a hollandoknak (barátságos), és az ausztráloknak (barátságos) is.
„Az Ukrajna elleni visszavágó jót tett neki. Nagyon nehéz időszakot élt meg, amikor hiányzott számára a bizalom. Nehéz volt neki, hogy azzal kellett élni, hogy megkérdőjelezte a benne rejlő lehetőségeket, és képességeket. Akkor azonban kivirágzott, mosolygott. Ez pedig engem is boldoggá tesz, mert láthattam ragyogni.”.

Tehát, mint fentebb már megemlítettük bizony széles repertoárból válogatott Deschamps, ám tisztában van vele, hogy előbb utóbb ( június 2.)határoznia kell a keret végleges névsoráról.
„Harminc nevet kell először megadnom. A határidőig pedig 23-at kell kiválasztanom. Hossú ideig kell még gondolkodnom. Tudom, hogy amit tenni fogok, attól többen lesznek boldogtalanok, mint boldogok. Nincs jó megoldás. De nem, még nincs meg a 30 sem. Még mindig vannak kérdések. Vannak olyan játékosok, akik még a regenerálódás fázisában vannak, a fizikai problémáikat illetően.”.

www.twicsy.com

Manapság sokat cikkezik a sajtó arról, hogy Zinedine Zidane, aki egykoron Deschamps társa volt a Juventus-nál, és a válogatottnál is, nyártól vezetőedzővé avanzsálhat. A legerősebb pletykák szerint vagy a Monaco kispadját veszi át, vagy karrierindításként máris a „Les Blues-t” venné irányítása alá. Deschamps-nak természetesen erről is meg van a maga véleménye:
„Edzősködni akar? Nem rég tudtam meg én is. Zizou hozott egy döntést, hogy edző akar lenni. Nem tudom, hogy hol, és mikor akarja kezdeni. Az biztos, hogy a következő szezonban.”.

Balogh József