Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK Kupa: Döntetlen a Hidegkuti stadionban

Az Újpest hiába nyerné meg a kupát, nem indulhatna nemzetközi porondon, hiszen 3 éves eltiltást kaptak, így az MTK számára lehet fontosabb a párharc, de nekik meg vigyázniuk kell, mivel még nem biztos, hogy bent maradnak az első osztályban.

A hazaiak érdekes taktikát választottak az első félidőre, annak ellenére, hogy otthon játszottak, arra törekedtek, hogy ne kapjanak gólt. Ez rá is nyomta a bélyegét a meccs első 45 percére. Az MTK fél csapatét pihentette, ezzel szemben az Újpest teljes együttessel állt ki, csak kapus poszton volt változtatás, ahol Balajcza kapott lehetőséget. Az első helyzetig egészen a 23. percig kellett várni, amikor is Kanta próbálkozott 20 méterről, de lövését könnyedén hárította a lila-fehérek hálóőre. A 32. perc hozta a legnagyobb lehetőséget, Kanta gyorsan elvégezte a szabadrúgást, miután látta, hogy a Frankot őrző Ngawa inkább a cipőjével volt elfoglalva, mintsem emberével, a kiugratást követően az ötös sarkáról próbálkozott Frank, ám a lövést Balajcza bravúrral védte. Az újpestieknek nem volt kapura lövésük, sőt helyzetük sem, pedig az első játékrészben 8 szögletet rúghattak.

A második félidőben felpörögtek az események, az Újpest vette át a kezdeményezést, de ismét az MTK előtt adódott hatalmas lehetőség. A 60. percben előbb Vas Patrik próbálkozott távolról, a kipattanó Horváth elé került, de Balajcza az ő lövését is bravúrral védte. A 76. percben végre egy sikeres szöglete volt az Újpestnek, a beadást elnézte Groppioni, az erre számító Vasziljevics fejelt, de nem találta el a kaput. A mérkőzés gól nélkül zárult, a visszavágót május 6.-án rendezik, az MTK elérte célját és nem kapott gólt otthon.

MTK – Újpest: 0-0 (0-0)

Pék Márk