Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Terry a legnagyobb idióta, de nem rasszista”

Rio Ferdinand életrajzi könyve épp a mai napon jelent meg, így egy sor magánjellegű gondolatot ismerhetünk meg belőle. Természetesen az angol média a legnagyobb érdeklődést a 2011-es, nagy rasszista botrányra fordítja a friss műben, amit valóban részletesen tárgyal ki, a korábbi Manchester United sztár.

www.goal.com

Aki lemaradt volna a történésekről, az jó ha tisztában van vele, hogy az angol válogatott, és a Chelsea csapatkapitánya egy londoni derbin le „kibaszott fekete faszozta” Rio öccsét, Anton Ferdinandot. Az ügyből végül bírósági ügy lett, ám Terryt végül nem rasszizmus, sértő szavak, és viselkedés miatt marasztalták el. Az ítéletet nehezen viselte természetesen a Ferdinand család, akik azonban nem csak az általuk régóta ismert Terryben, hanem Ashley Cole-ban is csalódtak.

A 35 éves veterán védő így mesél korábbi barátairól, az ügyről. a fájdalomról:
„Számomra a legnagyobb idióta mindig is John Terry lesz. Anglia kapitánya sok mindenkinek fájdalmat okozott azokkal a szavakkal a pillanat hevében, de ő nem rasszista. Úgy gondolom, hogy ami történt, az megtörtént. Anton, és én már elfogadtuk. Még soha nem beszéltem Johnnal az ügyről. Már nem is beszélgetek vele, de még három évvel később is lehetetlennek tűnik megbocsátani, vagy elfelejteni a fájdalmat, amit okozott. Ashley Cole már régóta a barátom. Ismerjük egymást, már gyerekkorunk óta. De számomra ez véget ért a napon, amikor úgy döntött, hogy a bíróságon John Terryt támogatja. Anton felhívott engem, és a fejem majdnem felrobbant. Ő elárulta Antont, akit szintén évek óta ismert.” – dohogott életrajza legérdekesebb részében, a manapság a QPR-ban szereplő Rio Ferdinand.

A továbbiakban pedig mindenki rendezze le magában a véleményét, hogy mennyire volt/vagy sem műbalhé egy olyan szabad szájú országban, mint Anglia, egy-néhány szitokszó, BARÁTOK KÖZÖTT.

Balogh József