Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Továbbra is veretlenül az élen a Real Madrid – videó!

Idei 11. bajnokiján sem talált legyőzőre a Real Madrid, amely ezúttal Gareth Bale remeklésének köszönhetően szállította a kötelező sikert.

Kép: AS

Kép: AS

Szokatlan időpontban, vasárnap délben fogadta a Real Madrid az újonc Leganes együttesét. Zinedine Zidane csapata a tabella első helyéről várta a találkozót, ráadásul egyetlen veretlenként – ez viszont már nem feltétlenül van összhangban a csapat idén mutatott produkciójával. Tény, a Real nem játszik túl jól ebben a szezonban, de az eredmények eddig jöttek. A Leganes ellen is a három pont megszerzése volt a legfontosabb.

A hazaiak kezdőjében helyet kapott néhány “nemalapember”. Nacho például profitálhatott Ramos és Pepe hiányából, Varane mellett ők alkották a védelem szívét. Isco ezúttal is a kezdőben kapott helyett Kovaciccsal együtt, Casemiro hiányában pedig ismét Kroos szűrt a középpályán – habár Modric ezúttal legalább a padon kezdhetett. A támadósorban az izomsérüléssel bajlódó Benzema helyett Morata játszott.

A forgatókönyv hasonlított a korábban vártakhoz: a madridiak nem tudták rendesen beszorítani ellenfelüket, de azért nagyjából kontrollálták a játékot. Többet volt náluk a labda, de a legtöbbször csak a középpályán és hátul tudtak adogatni, a vendég kapu közelébe csak gyors akciók végén jutottak. Isco szokás szerint kötetlen szerepkörben játszott támadó középpályásként és ezúttal sem sikerült boldogulnia a helyezkedéssel: rendre ott volt, ahol épp nem kellett volna. A társak ritkán tudták megjátszani, így a pálya közepe szokás szerint kihasználatlanul maradt a Real részéről. De ez kit érdekel, ha a csapat megnyeri a meccset?

Kép: AS

Kép: AS

A 38. percben a semmiből jött egy találat, amikor a feltolt Leganes-védelem figyelmetlenségét kihasználva Isco adott előre egy remek labdát, amit a szenzációsan kilépő Bale kapott. A walesi játékos aztán kis szerencsével átjutott Serantes kapuson is és a kapuba továbbított. 1-0. A Real tehát a gyenge produkció ellenére ismét vezetett – idén már nem először. Bale viszont gondoskodott arról is, hogy a szurkolóiknak ne kelljen sokáig aggódniuk: közvetlenül a lefújás előtt szemfüles módon pöckölt a kapuba egy szabadrúgás után, így a szünetben már két gólos volt az előny.

A második játékrész ennek megfelelően leginkább csak a gondtalan focizgatásról szólt, hiszen a győzelem sorsa tulajdonképpen eldőlt. A Real élénkebben nyitott és főleg a remek napot kifogó Bale révén volt veszélyes. Kovacicnak is akadt néhány szép mozzanata, így még olykor volt is minek örülni madridi részről.

A túloldalon igazából nem sokat variáltak. A védelem a kezdetektől fogva föl lett tolva és a középpályán mérsékelten próbálták nyomás alá helyezni a hazaiakat, akiknek meg is gyűlt a bajuk a labda megtartásával. Ez a letámadás nem volt elég nagy ahhoz, hogy komoly problémákat okozzanak a Realnak, de egy darabig tudták őket tartani – aztán jött a már említett gól. Hátrányban sem változtatott felfogásán a vendég együttes, így képtelenek voltak néhány szép labdaszerzéssel beérni.

Kép: AS

Kép: AS

A 62. percben beállt a Real Madridba a visszatérő Modric, akinek a hiányát azért megérzi a csapat. A szurkolók hangot is adtak örömüknek. A találkozó utolssó harmadára már spóroló üzemmódba kapcsolt a hazai gárda, amely nem erőltette meg magát a továbbiakban. A csendes meccs viszont nemjelentette azt, hogy a szurkolóknak ne lett volna minek örülnie. A 76. percben Kroos kiugratása után Morata talált be, kialakítva a 3-0-ás végeredményt.

A győzelem sorsa egy pillanatig sem forgott veszélyben, így kijelenthető: a Real megérdemelten diadalmaskodott, de… A Leganes legyőzése önmagában nem nagy kunszt az ő szintjükön, ahogy az eddigi bajnoki sikereik sem. Az igazán komoly erőpróbák még csak most következnek Zidane-ék számára, majd ott dől el, valójában milyen játékerőt képvisel a fővárosi csapat. Hamarosan jön az Atletico elleni városi derbi, az El Clásicóról nem is beszélve. A BL-ben mutatott produkció minden esetre vészjósló a madridi hívek számára: komoly ellenfelek ellen már nem jönnek olyan könnyen az eredmények.

http://www.dailymotion.com/video/x3ub5kt_gareth-bale-goal-hd-real-madrid-1-0-leganes-06-11-2016-la-liga_sport

http://www.dailymotion.com/video/x32r71v_gareth-bale-second-goal-real-madrid-2-0-leganes-06-11-2016_sport

http://www.dailymotion.com/video/x50uz5r_alvaro-morata-goal-hd-real-madrid-3-0-leganes-06-11-2016-hd_sport

Real Madrid – Leganes 3-0
G.: Bale (38., 45+1.), Morata (76.)

Real Madrid: Navas – Marcelo, Nacho, Varane, Carvajal – Isco (James), Kroos, Kovacic (Modric) – C. Ronaldo, Morata (Lucas Vazquez), Bale. Edző: Zidane.

Leganes: Serantes – Rico, Mantovani (Diaz), Insua, Bustinza – Ruben Perez (Luciano), Alberto, Unai Lopez – Szímanowski, Gabriel, Machis (Omar). Edző: Garitano

Baranyai Balázs