Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Andrea Belotti kirobbanó formában van!

Remek teljesítményt nyújt az idei kiírás folyamán a Torino mindössze 22 esztendős olasz válogatott támadója, nevezetesen Andrea Belotti, aki ugyebár már a 2015/2016-os idényben megmutatta, igen is illik komolyan venni. Nos, jelenlegi formáját nézve egyáltalán nem kizárt, hogy jövő nyáron magasabb szintre léphet. 

maxresdefault

A “gránátvörösök” utolsó gólkirályáig nem kell túl sok időt visszapörgetni, hiszen Ciro Immobile a 2013/2014-es szezonban lett a bajnoksága legeredményesebb játékosa, a maga 22 találatával. Ezt követően külföldön próbált szerencsét, első megállóhelye a Borussia Dortmund volt, ahol nem tudott maradandót alkotni. Az idény végezte után a Sevillához került, bár voltak jó meccsei, de ott sem vált meghatározó labdarúgóvá. Azóta egy fél évre visszatért a Torinóhoz, most pedig a Lazio sikereiért harcol, mely színeiben ismét jól teljesít. Ebből kifolyólag tehát ki lehet jelenteni, egy gólkirályi cím nem azt jelenteni, hogy után rögtön fejjel kell menni a falnak, tehát megfelelően kezelni a dolgot. 

andrea-belotti

No, de térjünk vissza eredeti “hősünkhöz”, vagyis Andrea Belottihoz. A szezonrajt nagyon jól indult a számára, hiszen 2 fordulót követően már 4 gólnál tartott. A Milan ellen egy alkalommal volt eredményes, míg a Bologna ellen triplázni tudott, igaz ezeken a találkozókon egyaránt hibázott 1-1 tizenegyest. Szerencsére viszont nemcsak egy rövid felvillanás volt ez a részéről, mivel a teljesítménye azóta is töretlen. A Serie A-ban 11 meccset követően 10 találatnál jár, ezzel a mutatóval pedig ott van a góllövőlista élén (Edin Dzekoval holtversenyben). A 22 esztendős csatár azonban nemcsak klubjában, hanem a nemzeti csapatban is fontos szerepet tölt be. Az elmúlt összecsapásokon rendre kezdő volt, a bizalmat pedig gólokkal hálálta meg. Macedónia kapujába egy találatot akasztott be, míg Lichtenstein elleni párharc során duplázott. 

Németh Boldizsár