Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp kinevette Van Basten ötleteit

Nemrégiben egészen érdekes ötletekkel állt elő az egykori legendás támadó, a holland Marco van Basten. Az ominózus ötletek a labdarúgás bizonyos szabályainak módosítását célozták, de ahogy az várható volt, szinte senki sincs elragadtatva a hajdani rettegett csatár elképzeléseitől.

FC Barcelona v Liverpool - International Champions CupKlopp jót derült Van Basten elképzelésein (fotó: bola.okezone.com)

Marco van Basten egészen érdekes ideákkal állt elő a minap, melyekről korábban mi magunk is beszámoltunk. Összefoglalva olyan ötletekkel állt elő a holland, mint a lesszabály esetleges eltörlése, büntetőpárbaj helyett jégkorongos mintára történő szétlövés bevezetése, sárga lapok helyett időbüntetés, és így tovább. Van Basten kitalációiról IDE kattintva olvashattok részletesen.

A szabályváltoztatások ötletével kapcsolatban több futballszemélyiséget is megkérdeztek a napokban, így például a Liverpool jelenlegi menedzserét, Jürgen Kloppot is. A német edző nem volt elragadtatva Van Basten ötleteitől, és nem is rejtette véka alá véleményét.

“Eltörölni a lesszabályt? Nos, a szezon során néhány csapat már így is a lesszabály nélkül játszik ellenünk, szóval…” – kezdte mondandóját viccesen Klopp, majd komolyra váltott. – “Az én véleményem az, hogy annak a csodálatos játéknak, amelyet futballnak hívunk és mindannyian szeretünk, nincs szüksége szabályváltoztatásokra.”

Sőt, Jürgen Klopp továbbment, és kitért a 48 csapatos világbajnokságra is.

“Egyesek egész egyszerűen nem foglalkoznak a labdarúgás jövőjével” – mondta a német. – “Csak az lebeg a szemük előtt, hogy minél többet kipréseljenek ebből a játékból, mindezt anélkül, hogy foglalkoznának a sportág jövőjének alakulásával. A 48 csapatos világbajnokság ötlete is egy olyan dolog, amivel magát a futballt sodorjuk veszélybe.”

Végezetül Marco van Bastennek is odaszúrt egy kicsit a liverpooli menedzser:

“Ez egy komoly ötlet volt Van Bastentől? Nos, ha ilyeneken gondolkozik, akár fel is találhat egy új sportágat…”

Szerző: Draskovics Tamás