Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Súlyos zakóba szaladt bele a Hertha – Videó

Végéhez érkezett a német pontvadászat. Szombaton egy időben rendezik a 34. forduló összes mérkőzését. Dárdai Pál együttese a Bayer Leverkusent fogadja, a tét az, hogy a berliniek jövőre az Európa-ligában indulhatnak-e. Ezzel a találkozóval egy időben csap össze az Ingolstadt a Schalkéval, illetve a Köln a Mainz csapatával.

2C942C7A-FE1E-4822-83B9-15724BF5B74F

Hertha BSC – Bayer Leverkusen 2:6 (0:3)
Gólszerzők: Wieser (71.), Allagui (85.) ill Chicharito (5.), Havertz (31. 46.), Kiessling (63. – büntető), Aranguiz (81. – büntető), Pohjanpalo (90.)

Az 5. percben született meg az első leverkuseni gól. Chicharito indult meg, és tüzelt a berliniek kapujára. Balszerencséjére a labda a kapufán csattant. A mexikói a lövés után is résen volt, és a kipattanó labdára lecsapott. Másodjára már nem hibázott, és megszerezte együttesének a vezető találtot. A 9. percben egyenlíthetett volna a Hertha, ám Weiser lövése elkerülte a kaput. A 24. percben ismét Weiser egyenlíthetett volna, ám a felé szálló labdát a kapu mellé fejelte. A 31. percben az első gól szerzője adott gólpasszt Havertznek. Lövése ugyan a kapufát találta el, de szerencséjére onnan a hálóba pattant, a kapusnak esélye sem volt hárítani a löketet. A 46. percben ismét Havertz volt eredményes. Brandt adott remek labdát, amivel a játékos duplázni tudta a góljainak a számát.

Az 54. percben Ibisevic próbálkozott meg lövéssel. Középre tartó labdáját a hálóőr könnyedén hatástalanítani tudta. A 63. percben 4 gólosra növelte előnyét a Leverkusen. Kiessling állt a labda mögé és higgadtan lőtte azt a kapu közepébe, a hálóőrnek nem volt esélye hárítani a büntetőt. A 71. percben a Hertha begyötörte a becsületgólt. A 71. percben Wieser juttatta a kipattanót a leverkuseni kapuba. A 81. percben ismét büntetőhöz jutott a Leverkusen együttese. Ezúttal Aranguiz állt a labda mögé, és értékesítette a lehetőséget. A büntetőkről szólt ez a mai találkozó, mivel a 85. percben a Hertha is rúghatott egyet. Allagui állt a labda mögé, és értékesítette a lehetőséget. A 90. percben még Pohjanpalo  is betalált. Egy gólgazdag mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Leverkusen, és így a 12. helyen végzett. A Hertha a nagy arányú veresége ellenére is a 6., így jövőre az Európa-liga selejtezőjében próbálhatnak szerencsét.

Ingolstadt – Schalke 1:1 (1:1)
Gólszerzők: Avdijaj (41.) ill. Avdijaj (2.)

A Schalke már biztosan a középmezőnyben végez a meccs eredményétől függetlenül, illetve az Ingolstadt sem tudta kiharcolni a Bundesliga tagságát a következő szezonra. Ennek a fényében zajlott le a találkozó.

Már a 2. percben megszerezte a vezetést a Schalke. Avdijaj kapott remek labdát, és csak annyi volt a dolga, hogy azt az ingolstadi kapuba juttassa. A Schalke nem tudta előnyét megőrizni. Az első félidő végén egy szabálytalanságot követően Gross rúghatott büntetőt. A játékos élt is a lehetőséggel, így döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A 63. percben előnyhöz juttathatta volna Lezcano az Ingolstadtot. Balszerencséjére Fahrmann érezte az irányt, és hatástalanítani tudta a büntetőt. Az esetet megelőzően Stambouli szabálytalankodott, jutalma egy piros lap lett, így idő előtt el kellett hagynia a játékteret. A mérkőzés végül döntetlennel zárult. Az Ingolstadt jövőre csak a másodosztályban kap majd helyet, míg a Schalke a középmezőnyben végzett.

1 FC Köln – Mainz 2:0 (1:0)
Gólszerző: Hector (43.), Osako (87.) ill. –

A Kölnnek még minden esélye megvolt arra, hogy az 5. helyen végezzen, ami automatikus kvalifikációt jelent az Európa-liga csoportkörébe. Ezzel szemben a Mainz csak a 13. pozíciót foglalta el.

A 43. percig kellett arra várni, hogy a Köln megszerezze a vezető találtot. Hector lőtte el a labdát, ami a kapu közepébe tartott. Viszont a kapus nem tudta hárítani a löketet, így az a mainzi hálóban kötött ki.

A második játékrészben egészen a 87. percig kellett várni az újabb kölni gólra. Ezzel bebiztosította a helyét az Európa-liga csoportkörében a csapat. A Mainz a 15. pozícióban végzett, ezzel épphogy elkerülte a kiesést.

https://www.youtube.com/watch?v=cpkrB4fpsRw

kép: kicker.de

Nagy Gábor