Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: mégsem érkezik a csapathoz Morata és Ronaldo?

A nemzetközi sportsajtó már egy-két héttel ezelőtt biztosra vette, hogy a spanyol első osztályú Real Madrid csatára, Álvaro Morata hamarosan a Manchester United csapatához szerződik, de már Cristiano Ronaldo visszatéréséről is pletykálnak. Azonban immár napok óta nincsenek fejlemények az ügyben, sőt a minap állást foglalt a királyi gárda elnöke, Florentino Pérez is…

sr4-08112016-Alvaro-Morata-defended-Cristiano-Ronaldo-about-his-scoring-form-001Morata és CR a Real színeiben (fotó: ronaldocr7.com)

A Real Madrid első embere az Onda Cer rádiónak adott interjút, és természetesen nem kerülhette el, hogy a blancókat érintő legaktuálisabb átigazolási pletykákról kérdezzék. Így természetesen Cristiano Ronaldóról, James Rodríguezről és Álvaro Moratáról is szót kellett ejtenie.

Nem kaptunk ajánlatokat ezen a nyáron. Senki sem ajánlott nekünk semmit – se Ronaldóért, se Jamesért, se Moratáért” – jelentette ki az elnök. – “Nekünk pedig remek csapatunk van, amit természetesen tovább fejlesztünk majd, ha eljön az ideje.”

Mindez már csak azért is érdekes, mert a Manchester Unitednél nemrégiben biztossá vált, hogy nem hosszabbítanak a gárda idei házi gólkirályával, Zlatan Ibrahimoviccsal, ezek alapján pedig prioritásnak tekinthető egy középcsatár érkezése a “vörös ördögöknél”.
Szó volt arról is, hogy a manchesteriek megpróbálják megszerezni az elvágyódó(?) Cristiano Ronaldót is, az üzletbe pedig belevennék a madridiak által két évvel ezelőtt majdnem leigazolt David de Geát, ám Péreznek erről a témáról is határozott véleménye van:

“Nem beszéltünk De Geával. Két éve problémák adódtak vele kapcsolatban, és mostanra se lettek megfelelőek a körülmények. A játékosaink nagyon elkötelezettek Keylor Navas iránt, akárcsak a vezetőedző. Sőt, én magam is szeretem Keylor Navast!”

Mindezek arra engednek következtetni, hogy a Morata-MU frigy még nincs a láthatáron, a Ronaldo-pletykának pedig ennél is lényegesen kevesebb alapja lehet. Nem Morata az első támadó, akit a nyáron szinte biztosra vettek a United háza táján, korábban az atléticós Antoine Griezmannt tartották az angolok legfőbb célpontjának. Ám a francia csatár azóta hűségesküt tett az átigazolási piacról kitiltott Atlético Madrid mellett, ez pedig nem használt Mourinhóék érte folytatott harcának.