Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Mély gödörben a Las Palmas! – Eredmények, Tabella

A spanyol bajnokság 10. fordulójának zárómérkőzésein idegenben tudott nyerni a Deprotivo La Coruna a gyengélkedő Las Palmas otthonában, míg az Espanyol otthon tartotta mindhárom pontot a masszív Betis ellenében.

(Kép: UD Las Palmas Twitter)

Las Palmas – Deportivo La Coruna 1-3 (1-1)
Gól: Remy (7.) illetve Borges (36. és 54.), L. Pérez (69. – büntetőből)

Sorozatban hatodik bajnokiján is vereséget szenvedett a Las Palmas. A Kanári-szigeteken valami nagyon nem jól működik mostanság, hiszen a csapat egyszerűen képtelen még csak pontot is szerezni. A talán kicsit magára találó, legutóbbi 4 meccséből három is pontot szerző (2 győzelem, 1 döntetlen) Depor köszönte szépen, és kihasználta a Las Palmas gyengélkedését!

Espanyol – Betis 1-0 (0-0)
Gól: G. Moreno (55.)

Szoros meccsen, a hazaiak legjobb góllövőjének, Gerard Morenonak a találata döntött. A Betis bár többet birtokolta a labdát, mezőnyfölényben is futballozott a találkozó java részében, pont nélkül távozott Barcelonából.

Egy kis összegzés:

A forduló nagy nyertese a továbbra is magabiztosnak tűnő Barcelona, és a már oly sokszor említett, régi fényében tündöklő, ezúttal is három pontot szerző Valencia. Ha már nyertesek… Itt említsük meg az abszolút szenzációnak számító Girona-győzelmet a Real Madrid ellen. A kis csapat világraszóló diadalának jelentőségét talán a legjobb a vezetőedző, Machín szavai foglalják össze: “Büszkének kell lennünk, hiszen lemondhatjuk magunkról, hogy legyőztük a nagy Real Madridot. Mindezt úgy, hogy az első osztály legkisebb klubja vagyunk!”

A Real mellett nem ment az Atléticonak sem, bár hiába tűnt úgy, hogy egy gólos előnyüket megőrizhetik a matracosok, az addig nem sokat mutató Villarreal a hajrában egyenlíteni tudott. Érdekesség, hogy az Atleti ellen, ahogy eddig végig a bajnokságban ezúttal is fejjel volt eredményes az aktuális ellenfél. Talán nem véletlen, hogy Diego Simeone védelme megerősítését tervezi (…)

Említsük még meg, hogy a Sevilla visszatért a győzelmi útra a bajnokság eddigi egyik legnagyobb meglepetés-teljesítményét nyújtó Leganés ellen; de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a korábbi újpesti Enis Bardhi ezúttal is gólt szerzett – immáron a negyediket –  a pontokat szép apránként gyűjtögető Levantéban.

A 10. forduló teljes eredménysora:

Teljes képernyő rögzítése 2017.10.31. 72158

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye:

Teljes képernyő rögzítése 2017.10.31. 72232