Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrikai ellenféllel játszik a Real Madrid a spanyol Király-kupában

A Real Madrid ma este játssza első Király-kupa mérkőzését a szezonban, az ellenfél pedig a Melilla csapata lesz. A harmadosztályú klub városa viszont nem Spanyolország, hanem Észak-Afrikában található.

Forrás: elespanyol.com

Különleges nap érkezett el egy észak-afrikai kisváros, Melilla futballcsapatának életében, hiszen történetük során először játszhatnak a Real Madrid ellen, ráadásul a saját stadionjukba, az Estadio Álvarez Caróban telt ház előtt. A királyi gárdánál is mérföldkő ez, hiszen ez lesz az első olyan találkozójuk a Király-kupában, amit Afrikában játszanak le. De miért játszik a Real Madrid egy afrikai városban?

Melilla egy autonóm spanyol kormányzati terület a Földközi-tenger partján, Marokkó határán. 1497 óta Spanyolország része, amikor befejeződött az Ibériai-félsziget keresztény visszahódítása. Marokkó többször is megpróbálta elfoglalni, sikertelenül. 1921-ben fellázadtak a spanyolok ellen, de öt évvel később sikerült visszahódítaniuk a területet. Franco tábornok puccskísérletét azonban már támogatták, és a korábbi vezető szobra még mindig a városban áll.

Melilla nem túl nagy, mindössze 12,3 négyzetkilométer, ami azt is jelenti, hogy összesen 2300 futballpálya férne el rajta. Érdekességképp, a spanyol főváros területén 113.000 pálya férne el.

A város hivatalos csapatát, az Union Deportivo Melillát 1943-ban alapították, és jelenleg a spanyol harmadosztályban szerepelnek. Stadionjuk, az Estadio Municipal Álvarez Claro 12.000 férőhelyes.