Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Idegenben vesztett újabb értékes pontokat az Arsenal! – videóval

A Premier League féltávjánál a 19.fordulóban az Arsenal a Brighton otthonában vendégeskedett. Unai Emery tanítványai végül az egy pontnak is örülhettek a Brighton otthonában főleg a második félidőben mutatott játék alapján.

Az Arsenal már a mérkőzés elején nekiesett ellenfelének és Aubameyang már az ötödik percben próbára tette a hazaiak kapusát Matthew Ryan-t aki nagy bravúrral szedte ki a gaboni támadó lövését a léc alól. A hetedik percben azonban már nem volt mentség az Arsenal megszerezte a vezetést, Alexandre Lacazette forgatta meg a hazai védőket majd remek ütemben passzolt Aubameyang elé aki remek megoldást választva megszerezte a vezetést az ágyúsoknak. Auba ezzel ismét a góllövőlista élére ugrott 13.szezonbeli találatával. A hazai együttes a 25.percben nagy lehetőséget szalasztott el Murray a hálóba is pofozta a játékszert, a játékvezető azonban nem adta meg a hazaiak gólját szabálytalanság miatt. Négy perccel később ismét a Brighton veszélyeztetett ezúttal is Murray tüzelt kapura, Leno azonban résen volt és könnyedén hárított. A találkozó 31.percében Torreirea zseniális előreívelése után Aubameyang találta magát ziccerben, de a gaboni nem tudott élni a lehetőséggel miután Ryan akadályozta meg a vendégek újabb gólját. Tíz perccel az első játékrész vége előtt az ágyúsokat egy szöglet után kontrázta le a Brighton, majd Lichsteiner hibáját kihasználva Locadia kiegyenlített.

Lendületesen kezdődött a második játékrész előbb az Arsenal előtt adódott gólszerzési lehetőség, az egyik hazai védő az utolsó pillanatban mentett majd a másik oldalon March kínálta meg Lenót aki bravúrral védett. A második játékrész elején a Brighton előtt akadtak nagyobb lehetőségek, az 54.percben Propper éppenhogy a jobb kapufa mellé bólintott. A folytatásban is a hazaiak támadásaiban volt benne a gól, a 60.percben Propper újabb nagy lehetősge maradt ki. Ezt követően Unai Emery újabb cserére szánta el magát és Özil után Lacezette-t is lecserélte, aki láthatóan nem volt elégedett edzője döntésével. A hajrában Iwobi megpattanó lövése kis híján a hazai hálóban kötött ki, de végül a kapu mellé szállt. A második félidőben a hazai együttes kiváló védekezésével az Arsenal nem tudott mit kezdeni és ezzel értékes két pontot hullajtott el Unai Emery együttese.

És hogy mi történt a fordulóban, öt napon belül második vereségét szenvedte el Guardiola együttese, Mourinho menesztése után két meccs alatt már nyolc rúgott gólnál jár a United és Pogba is magára talált. A listavezető veretlen Liverpool hazai pályán ütötte ki a Newcastle-t ezzel liverpooli edzősködése 100.győzelmét szerezte meg Jürgen Klopp, míg a Tottenham az Everton elleni hatos után ezúttal öt gólt szerzett.

Brighton – Arsenal 1-1 (1-1)
Amex Stadion, Brighton Vezette: A.Taylor
Gólszerzők: Locadia (35.) ill. Aubameyang (7.)
Sárga lapok: Montoya (45+2.), Murray (58.) ill. Torreira (81.)
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=yaeFpZ8IBsk

Képek: premierleague.com