Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba szerződhet a Manchester United középpályása

Olasz beszámolók szerint a játékos új ügynöke, Mino Raiola kapcsolatba lépett az AC Milan vezetőségével az angol középpályás ügyében.

A hírről a Sport Italia számolt be először. A 27 éves Jesse Lingard visszafogott idényt tudhat maga mögött, saját bevallása szerint édesanyja betegsége vetette vissza teljesítményét. Mindössze kilenc alkalommal nevezte a kezdőbe Ole Gunnar Solskjaer, pályán mutatott teljesítménye pedig az edzőt és a szurkolókat sem győzte meg.

Lingard döntése, hogy Mino Raiolát kérte fel ügyei intézésére azt a feltételezést erősíti, hogy mindenképpen távozna. A játékosügynök több labdarúgót is eladott a Unitedtől: Zlatan Ibrahimovicot, Henrikh Mkhitaryant vagy Romelu Lukakut, de ő foglalkozik a manchesteri klub legnagyobb csillagával, a francia világbajnok Paul Pogbával is.

Az ügynök kapcsolata az MU vezetőségével nem kifejezetten jó. Többször kritizálta a klubot, mert véleménye szerint nem támogatják megfelelően a francia játékost, a manchesteriek pedig mostanság azért haragudhatnak Raiolára, mert az 52 éves szuperügynök másik védence, akit decemberben fél lábbal már a Unitedben láttak, végül a Dortmundban kötött ki. Az Erling Haalandért vívott harc elvesztése fájhatott az angol klub vezetőinek.

Olaszország az elmúlt időszakban vonzó célpont lett a Unted játékosainak, hiszen Romelu Lukaku, Alexis Sánchez és Chris Smalling is a Serie A-ban kötött ki.

A Milannak nagy szüksége van a vérfrissítésre, hiszen gyengén kezdte a bajnokságot: a klub történelmének fényében a kiábrándító 12. helyen áll a milánói csapat. Ibrahimovicot már a Rossonerihez vitte Raiola, a következő igazolás Lingard lehet, aki pályafutása nagy részét a Unitedben töltötte, és a Vörös Ördögök akadémiáján nevelkedett.