Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Leganest is legyőzte a Barcelona – videóval

A La Liga 29. fordulójának keddi játéknapját a Barcelona-Leganes találkozó zárta. Nem focizott nagy intenzitással a katalán gárda, bár így is egész meccsen fölényben voltak, és a kevés helyzetüket kihasználva nyerték meg a mérkőzést. 

Nagyon jól kezdett a Leganes, és az első 15 percben akár két gólt is szerezhettek volna. A 12. percben Miguel Guerrero futott be a tizenhatoson belülre és lőtte kapura az elé kerülő labdát, de Piqué a gólvonalon blokkolta a lövést. A 14. percben ismét Guerrero próbálkozhatott, miután jó labdát kapott az ötösön belül, de végül csak a kapu mellett ment el pár centivel. A Barca ezek után kezdte átvenni az irányítást, de így sem tudott nagy helyzetet összehozni. A 41. percig a kaput sem tudták eltalálni, de ekkor megszerezték a vezetést. Junior Firpo harcolt meg a labdáért, amit végül Ansu Fati elé passzolt, ő pedig a védők között lőtt a hálóba. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidőben is megmaradt a Barcelona nagy mezőnyfölénye, de helyzetekben továbbra sem bővelkedtek. A 65. percben viszont a harmadik kapuralövésükből betaláltak Griezmann révén, de a gólt a videóbíró segítségével érvénytelenítették les miatt. A 68. percben Messi átcselezte magát több vendégjátékoson is, majd a tizenhatoson belül feltartották, amiért tizenegyest kapott a Barcelona. A labda mögé Messi állt, aki tökéletesen belőtte a büntetőt a hálóba. A 82. percben a Leganesnek is volt egy lehetősége, de Carillo távoli labdája végül a kapu mellett ment el. A 88. percben Puig majdnem meglőtte a Barca harmadik gólját, de a labda végül az egyik védőn kifelé pattant, igaz, nem messze szállt el a kaputól. Az utolsó percekben már sok érdekesség nem történt azt leszámítva, hogy a játékvezető egy piros lappal száműzte a kispadtól a vendégek edzőjét, és az eredmény sem változott már a lefújásig.

Barcelona-Leganes: 2-0 (1-0)
Helyszín: Camp Nou Vezette: Juan Martinez Munuera
Gólszerzők: Ansu Fati (42.), Messi (69. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: Umtiti (83.), Puig (84.), Lenglet (84.), Junior Firpo (89.), Rakitic (90+3.) ill. Bustinza (37.), Perez (68.), Aweziem (82.)
Kiállítás: – ill. Aguirre (90+5.)

Barcelona: Ter Stegen, Junior Firpo, Lenglet, Piqué  (Umtiti, 73.), Sergi Roberto (Semedo, 54.), Busquets (Vidal, 63.), Arthur (Puig, 73.), Rakitic, Ansu Fati (Suarez, 54.), Griezmann, Messi. Vezetőedző: Quique Setien

Leganes: Cuellar, Bustinza, Tarin, Awaziem, Silva (Rodrigues, 71.), Recio (Gil, 85.), Perez, Ruibal Garcia, Mesa (Assale, 47.), Eraso (Amadou, 63.) , Guerrero (Carillo, 71.). Vezetőedző: Jaime Aguirre

A 29. forduló eredményei és további programja:

Hétfő:
Betis-Granada: 2-2
Levante-Sevilla: 1-1

Kedd: 
Getafe-Espanyol: 0-0
Villarreal-Mallorca: 1-0
Barcelona-Leganes: 2-0

Szerda:
19:30 Eibar-Athletic Bilbao (Tv: Spíler 2)
19:30 Valladolid-Celta Vigo
22:00 Osasuna-Atletico Madrid (Tv: Spíler 2)

Csütörtök:
19:30 Alaves-Real Sociedad (Tv: Spíler 2)
22:00 Real Madrid-Valencia (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása: