Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Új szerződést kaphat a Bayern München kulcsembere! – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a listavezető Bayern München gárdája hamarosan új szerződést kínálhat egyik húzóemberének, Leon Goretzkának. A német középpályás jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le.

Leon Goretzka 2018 nyarán igazolt a Bayern München együtteséhez, miután a bajorok ingyen megszerzték őt a Schalkétól. A középpályás egyből meghatározó szerephez jutott a rekordbajnoknál, hiszen bemutatkozó szezonjában 42 mérkőzésen lépett pályára, tavaly pedig 38 alkalommal játszott. A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet alatt fizikálisan is alaposan megerősödött a 26 esztendős futballista, aki szó szerint kirobbanthatatlanná vált a Bayern kezdőjéből. Goretzka ebben a szezonban is kiváló teljesítményt nyújt, a legutóbbi RB Leipzig elleni rangadót épp az ő góljával nyerték meg a müncheniek, ezzel minden bizonnyal eldöntve a bajnoki cím sorsát. A legfrissebb német sajtóértesülések szerint a Bayern München vezetősége egy új szerződés formájában szeretné meghálálni Goretzka kiváló teljesítményét, akinek a jelenlegi kontraktusa jövő nyáron jár le. A középpályás is elég egyértelműen fogalmazott a hosszabbításról a legutóbbi, ZDF-nek adott nyilatkozatában:

Nagyon jól érzem magam itt. A Bayern nélkül nem tudtam volna megtenni a következő lépést a karrierem szemponjtából. Úgy gondolom, hogy a jelek egyértelműen a közös folytatás felé mutatnak.

Goretzka minden sorozatot figyelembe véve 108 alkalommal lépett pályár a Bayern München színeiben. Ezeken a találkozókon 25 gólt és 27 gólpasszt jegyzett. Piaci értékét 70 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.