Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dől a lé! Falcao lett a legjobban fizetett Premier League játékos

Bár az összeg nem jelentetett be hivatalosan, több angol forrás is arról számolt be, hogy Falcao álomfizetést kapott a Vörös Ördögöktől, melynek értelmében Rooneyt is lepipálva minden idők legjobban fizetett angol játékosa lett.

Kép: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ami a kolumbiai heti fizetését illeti, a hírek szerint 346 ezer angol fontot keres majd hetente, mellyel magasan felülmúlja Rooney 300 ezer fontos fizetését, ami szintén nem piskóta, az átlag ember számára elérhetetlen és majdhogynem elképzelhetetlen összeg sajnos. Hogy milyen jól is keresnek a labdarúgók!? Leosztottuk Falcao éves fizetését, íme a kapott számok!

A kolumbiai egy év alatt 19,376 millió fontot fog keresni (havonta 1,614 millió font), mely heti szinten tehát 346 ezer font. Egy nap alatt 49428 font, mely órára lebontva igen szép órabért ad 2059 font kerekítve. Falcao percenként szintén kerekítve 34 fontot keres, míg másodpercenként 0,57 fontot tesz zsebre!

Hogy mit jelent ez magyar forintra átváltva, jelenlegi árfolyamon!? /kerekített összegeket írunk/
Évente: 7,45 milliárd forint (tehát több, mint a valaha volt legnagyobb lottó ötös)
Havonta: 621 millió forint
Hetente: 133 millió forint
Naponta: 19 millió forint
Óránként: 792 ezer forint
Percenként: 13 ezer forint
Másodpercenként: 192 forint

Ezek természetesen adózatlan összegek, ám így is és úgy is hatalmas, emberfeletti pénzről van szó. Ilyenkor szokott felsínyleni bennünk a dolog, hogy minden rendjén van-e ebben a világban! Nem, a ló elszaladt, ez abnormális dolog. A tűzoltó, meg a mentő havi szinten alig él meg a fizetéséből, életeket ment és minden nap kockára teszi az életét… (kicsit gondolkodjunk el…)

Arrow