Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rasszista botrány: Zaklatták Balotelli öccsét!

Bár mind az európai, mind a világ sajtóban szokás a magyar (sport)társadalmat, mint a rasszizmus mételyes közegeként emlegetni, a kritikusok jobb, ha szétnéznek a mienknél többre tartott olasz pályák közelében is, ahol attól sem félnek a huligánok, hogy egy ismert futballista családtagját inzultálják, így kerülve akár még inkább előtérbe.

www.dailymail.co.uk

Közismert tény, hogy az olasz válogatott Mario Balotelli annyira olasz, mint a szomszéd Mari néni macskája, ám mivel gyermekkorában, ghánai menekültként örökbe fogadták testvéreivel együtt, nagyon jó körülmények között nőhetett fel, még ha élete sosem volt egyszerű, lévén mindig ő volt a ificsapat, az osztály egyetlen színesbőrű, ám mégsem külföldi tagja.

Gyaníthatóan a régi atrocitások folyásolták be azt, hogy Mario Balotelli olyanná vált, amilyen: zárkózott, és mégis forrófejű, hirtelen haragú, rapszodikus jellemű.

Most éppen nem a frissen Liverpoolba igazolt csatárral történt kellemetlen incidens, hanem öccsével, Enochhal. A bátyjához képest kevésbé tehetséges játékos a lombardiai bajnokság elmúlt fordulójában szenvedhetett a rasszizmustól, ugyanis mint beszámolt róla fekete szarnak hívták, majomkodós gesztusokat tettek, és híres testvérét szidalmazták.

Kíváncsian várjuk, hogy az olasz labdarúgó szövetség (FIGC), hajlandósul-e tenni valamit tenni az ügyben…

Balogh József