Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aláírt a belga válogatott, megérkeztek a légiósok, sérültek Kispesten – heti összefoglaló

Az OTP Bank Ligában több csapat is az elmúlt napokban tett pontot a keret változásait érintő kérésekre. A Ferencváros és a Haladás is bejelentette friss igazolásait, a Honvéd több sérülttel készül, míg Kabát Péter túlesett az operáción.

Ferencváros. Roland Lamah megérkezett és aláírt a zöld-fehérekhez, jelentette be a klub hivatalos oldala. A korábbi belga válogatott középpályás szerepelt Spanyolországban (Osasuna), Angliában (Swansea), Hollandiában (Roda), Belgiumban (Anderlecht) és Franciaországban (Le Mans) is. Miután nyáron lejárt a kontraktusa az Osasuna együttesénél, szabadon igazolhatóvá vált, és hosszas tárgyalások után sikerült az Üllői útra csábítani. A szélső a Fradi hivatalos oldalán beszélt az erősségeiről, elvárásairól és a célokról is.

fotó: Facebook./FTC

„Minél többet akarok pályára lépni a Fradiban, s ezalatt a játékomat egyre magabiztosabbá tenni. Szeretném nagyon jól érezni magam a csapatban, hiszen így tudom a legjobbamat nyújtani. A legfontosabb, hogy minél előbb megismerjem a társakat, csak ezután tudom megmondani, hány gól és gólpassz lehet a célom ebben a szezonban. Fontos, hogy minél több felemelő pillanatot éljünk át együtt. A szélen tudom a legjobban kamatoztatni a tudásom, erősségem a bal lában, ezt szeretném hatékonyan kamatoztatni. A legerősebb bajnokság, amiben szerepeltem, a spanyol élvonal. Messi, Iniesta és Cristiano Ronaldo játéka egészen elképesztő.” Lamah a válogatottságról is ejtett néhány szót: „Egyelőre nem gondolkodom azon, hogy visszakerüljek a belga válogatottba. A mai naptól csak a Fradi számít nekem. Jól és magabiztosan akarok játszani, ha pedig ez sikerül, akkor bármi megtörténhet. Remélem, a Ferencvárossal is sikerül minél több trófeát nyernem.”

Haladás. Szignózták szerződésüket a légiósok Szombathelyen. Kamil Kopúnek, Tomasso Rocchi és Andrij Jefremov személyében hosszú idő után található ismét külföldi futballista a Hali keretében. A három játékos közül kétségkívül az olasz veterán a legnagyobb név, hiszen korábban a Lazioban és az Interben is megfordult, illetve háromszor az olasz válogatottban is pályára lépett. Kamil Kopúnek a szlovák válogatott tagjaként részt vett a 2010-es világbajnokságon, ahol az olaszok ellen gólt is szerzett. Harmadik szerzemény az ukrán korosztályos válogatott Jefremov. Mindhárom labdarúgó bízik benne, hogy segíteni tud a zöld-fehérek céljainak elérésében. Hír még a klub háza tájáról, hogy a nyáron nem hosszabbító Guzmics Richárd a lengyel Wisla Kraków csapatánál tartózkodik próbajátékon, és a hírek szerint eddig meggyőzően teljesít, így a napokban véget érhet a válogatott védő kálváriája.

Kispest. Többen is maródiak a piros-feketéknél, nagy kérdés tehát, hétvégén kikre számíthat Pietro Vierchowod vezetőedző. Kapacina Valér kulcscsontját törte, 5-6 hétig nem játszhat, Ayub Daud elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, operálni kellett, Abdoul Kader Keita korrekciós műtét előtt áll. A tavasszal igazolt labdarúgó még egyetlen percet sem játszott a kispestieknél. Ihrig-Farkas Sebestyén várhatóan a hétvégére felépül combsérüléséből, mint ahogy Marko Vidovic is.

Újpest. Térdműtéten esett át Kabát Péter, a lilák válogatott csatára. A támadó térdében vízzel telt cisztát találtak a közelmúltban, ezért került sor az operációra. A sikeres beavatkozás után bizakodva tekint a jövőbe a játékos, aki bízik abban, hogy október végén újra pályán lehet. Ide kapcsolódó hír, hogy a Himesháza elleni kupameccsen megsérülő Kim Ojo több hetet is kénytelen kihagyni, így lemarad a Ferencváros elleni Derbiről is. A csatár részleges combizom-szakadással dőlt ki.

Gavalovits Sándor